Newsflash
Știri

Victor Costache și-a dat demisia. Nelu Tătaru va fi noul ministru al Sănătății

de Dorina Novac - mar. 26 2020
Victor Costache și-a dat demisia. Nelu Tătaru va fi noul ministru al Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, şi-a anunţat demisia. Decizia vine la doar o zi după ce acesta a declarat că toată populația Bucureştiului va fi testată pentru coronavirus.

Victor Costache și-a dat demisia joi dimineața, a anunțat premierul Ludovic Orban, precizând că regretă demisia acestuia și îi mulțumește pentru colaborarea pe care au avut-o.

Victor-Costache

Astfel, Ludovic Orban a transmis că secretarul de stat Nelu Tătaru este propunerea lui pentru a prelua conducerea Ministerului Sănătăţii.

„În ceea ce privește funcția de ministru al Sănătății, îi voi propune președintelui României, domnului Klaus Iohannis, pentru funcția de ministru al Sănătății, pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru. Domnul secretar de stat face parte din echipa de la Ministerul Sănătății, a fost, este și va fi în prima liniei a bătăliei contra coronavirus, deja stapânește foarte bine toate procedurile, tot planul de măsuri”, a spus Orban.

Premierul a precizat că l-a sunat pe Nelu Tătaru, care se află la Suceava, pentru a-l informa despre intenţia sa de a-l propune ca ministru al Sănătăţii, iar acesta urmează să vină la Bucureşti pentru a discuta toate detaliile.

De asemenea, Ludovic Orban a menționat că va continua să întărească echipa de la Ministerul Sănătății.

„Ministerul Sănătății își va ctrește în continuare capacitatea de a face față provocărilor fără precedent datorate epidemiei de coronavirus. Rămânem concentrați pe toate obiectivele stabilite: întărirea direcțiilor de sănătate publică pentru a face față nevoilor crescânde în activitate datorate epidemiei de coronavirus; creșterea vitezelor de derulare a anchetelor epidemiologice; asigurarea condițiilor normale de viață cu respectarea regulilor în carantină și izolarea la dimiciliu; efectuarea tuturor operațiunilor caracteristice pentru direcțiile de sănătate publică, la timp, cu promtitudine și în condiții de eficiență maximă”, a adăugat premierul.

Totodată, Ludovic Orban a transmis că îi asigură pe toţi românii că Guvenul, ministerul Sănătăţii, toate instituţiile îşi fac datoria cu devotament şi au ca principal obiectiv apărarea vieţii şi sănătăţii cetăţenilor români.

Citește și:

Reacția lui Nelu Tătaru după ce a fost propus ministru al Sănătății

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe