Newsflash
Știri

Iniţiativă legislativă pentru pacienţii oncologici

de Dr. Sorina VASILE - mar. 1 2012
Iniţiativă legislativă pentru pacienţii oncologici

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) a lansat miercuri o propunere de lege care să-i ajute pe bolnavii oncologici.

   Scopul demersului FABC este de a identifica nevoile pacienţilor oncologici pentru a schimba legislaţia şi politicile de sănătate oncologice la nivel european. FABC vrea să implementeze programe de screening şi paliaţie în oncologie şi să găsească soluţii viabile pentru medicaţia adecvată a acestui grup de pacienţi. Pentru a fi discutat în Parlamentul European, proiectul trebuie să fie semnat de un milion de persoane.
   În 2010, România avea aproape 482.000 de bolnavi cu cancer şi o mortalitate anuală de 46.300 – cea mai mare din Uniunea Europeană. Bugetul acordat programului naţional de oncologie acoperă puţin peste jumătate din necesar – ultimele sondaje arată că pacienţii sunt obligaţi să cheltuiască în medie 238 de lei în plus pe lună pentru medicamentele cu viză oncologică. Mai mult, în ţara noastră „există un deficit pe piaţa farmaceutică de cel puţin opt medicamente – esenţiale în majoritatea schemelor terapeutice“, spune dl Cezar Irimia (foto), citându-l pe prof. dr. Florinel Bădulescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Oncologie.
   Pentru comunicarea problemelor cu care se confruntă pacienţii, FABC a implementat pe site-ul său un forum de discuţii, deschis şi pentru celelalte ONG-uri din domeniul oncologiei. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe