Newsflash
Știri

Încă 930.000 de doze de vaccin gripal vor ajunge la medicii de familie

de Florentina Ionescu - nov. 24 2020
Încă 930.000 de doze de vaccin gripal vor ajunge la medicii de familie

Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii, continuă, alte doze urmând să ajungă în cabinetele medicilor de familie.

În această săptămână, încă 930.000 de doze de vaccin gripal vor ajunge la direcțiile de sănătate publică și apoi în cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

vaccin gripal MS transa noua pentru DSP

Cu dozele distribuite în această săptămână, Ministerul Sănătății a repartizat 2.430.000 de doze de vaccin. Acestea reprezintă peste 80% din numărul total achiziționat pentru sezonul 2020-2021.

Ultima tranșă de doze de vaccin gripal va fi asigurată la începutul lunii decembrie, mai precizează MS.

Campanie derulată prin cabinetele medicilor de familie

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Ca în fiecare an, campania MS se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi. Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți.

Până la data de 15 noiembrie în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a MS au fost vaccinate 652.393 persoane din categoriile la risc.

Infecții respiratorii acute

Conform INSP, la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, infecții acute ale căilor respiratorii superioare – IACRS și pneumonii) a fost de 43.871, cu 48,1% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (84.603) și cu 2,6% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (45.068).

Până în prezent a fost înregistrat un singur caz de gripă confirmat cu laboratorul și niciun deces confirmat cu virus gripal.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe