Newsflash
Știri

Guvernul va adopta astăzi o Ordonanță pentru tratarea asimptomaticilor la domiciliu

de Dorina Novac - oct. 22 2020
Guvernul va adopta astăzi o Ordonanță pentru tratarea asimptomaticilor la domiciliu

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunțat că Guvernul va adopta o Ordonanţă de Urgenţă pentru ca asimptomaticii şi simptomaticii fără comorbidităţi să fie trataţi la domiciliu.

Nelu Tătaru a mai precizat că persoanele asimptomatice vor fi monitorizate de medicii de familie și de autorități, pentru a respecta perioada de izolare.

asimptomatici acasa
Sursă imagine: Pixabay

„Mâine (joi - n. red.) seară vom avea în ședință de Guvern o Ordonanță de Urgență de modificare a legii 136 în care asimptomaticii și oligosimptomaticii și fără comorbidități vor fi tratați la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie. O dată vor fi monitorizați de medicii de familie, a doua oară vor fi evaluați și urmăriți de către organele de drept pentru a rămâne la domiciliu și pentru a putea să-și facă tratamentul, dar a-i proteja și pe ceilalți”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit Digi24.ro.

Sursa citată precizează că medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare, cu Casa de Asigurări de Sănătate, vor putea face monitorizarea prin telemedicină sau pot presta servicii medicale la Direcţia de Sănătate Publică pentru anchete epidemiologice.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe