Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Dr. Andreea Moldovan a fost numită Secretar de Stat în Ministerul Sănătății

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 7 ianuarie 2021, ora 10:26

Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătății, a publicat ieri pe o cunoscută rețea de socializare un anunț referitor la numirea medicului Andreea Moldovan în funcția de Secretar de Stat în Ministerul Sănătății.

În același mesaj, Vlad Voiculescu a ținut să îi mulțumească medicului că a acceptat să se alăture echipei de la Ministerul Sănătății. El a precizat că dr. Andreea Moldovan va avea în perioada următoare responsabilități pe gestionarea crizei și campania de vaccinare.

andreea moldovan

„Doamna doctor Andreea Moldovan este de astăzi Secretar de Stat în Ministerul Sănătății. Mulți dintre voi o cunosc deja pentru că a fost în prima linie încă de la izbucnirea epidemiei de COVID. Pentru cei care nu o cunosc încă, Andreea Moldovan a absolvit Medicina în Târgu Mureș, este medic primar cu specializarea în boli infecțioase și medic specialist în epidemiologie, iar în anul 2009 a devenit Bursieră de Excelență a Societății Internationale de Boli Infecțioase. A făcut un stagiu la Geneva unde a lucrat în același spital cu profesorul universitar Didier Pittet, considerat părintele modern al igienei mâinilor, măsurile propuse de echipa lui, răspândite mondial, conducând la scăderea importanta a  ratei infecțiilor nosocomiale din spitale și salvarea de vieți omenești”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa oficială.

Ministrul Sănătății a adăugat că ea s-a reîntors în țară, iar în 2013 spitalul în care Andreea Moldovan a fost coordonator al Compartimentului Prevenire și Control al Infecțiilor Nosocomiale a câștigat premiul de Cel mai curat spital din Europa, premiu acordat de Organizația Mondială a Sănătății.

De anul trecut, dr. Andreea Moldovan a preluat funcția de director medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, spital încadrat de la începutul pandemiei în linia întâi COVID.

S-a implicat, alături de alți voluntari, în cursuri și campanii de informare despre importanta igienei mâinilor, igienei generale, consumului de antibiotice și prevenirii infecțiilor atât pentru cadre medicale cât și pentru studenți, populație generală sau copii. Îi mulțumesc doamnei doctor că a acceptat să se alăture echipei de la Ministerul Sănătății. Va avea pentru perioada următoare responsabilitați pe gestionarea crizei și campania de vaccinare”, a conchis Vlad Voiculescu.

Etichete: Vlad Voiculescu ministru al sanatatii noul ministru al sanatatii ministrul Sănătății andreea moldovan dr. andreea moldovan Boli infecțioase

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.