Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

De la Ministerul Sănătăţii

Încă un elicopter

     Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a fost dotat cu un nou elicopter, ce va fi direcţionat către baza Iaşi. Noul aparat de zbor, un EC 135, echipat cu două motoare, poate atinge o vi­teză de 254 km/oră, pe o distanţă medie de aproximativ 653 km şi urmează să intre în activitate în aproximativ o lună, după finalizarea pregătirii şi a orelor de anduranţă.
     În septembrie a.c., un alt elicopter va fi alocat bazei aeriene de salvare de la Craiova sau celei din Constanţa, urmând a se lua o decizie finală până la livrarea acestuia. În acest fel, până la finalul anului, vor fi operaţionale cinci baze aeriene de salvare, la Bucureşti, Tg. Mureş, Arad, Iaşi şi Craiova sau Constanţa.

Etichete noi pentru suplimentele alimentare

     Conform prevederilor Regu­lamentului nr. 432/2012 de stabilire a unei liste de menţiuni de sănătate permise, înscrise pe produsele alimentare, altele decât cele care se referă la reducerea riscului de îmbol­năvire şi la dezvoltarea şi sănătatea copiilor, producătorii din statele membre ale UE sunt obligaţi să schimbe etichetele de pe produsele alimentare. Astfel, începând cu a doua parte a lunii decembrie a.c., pe noile etichete ale produselor alimentare vor fi acceptate pentru inscripţionare numai menţiunile de sănătate aflate în lista permisă prin Regulament.
     Ministerul Sănătăţii va or­ganiza o întâlnire de lucru cu repre­zentanţii asociaţiilor din do­me­niu, în vederea discutării modali­tăţilor de implementare a noii reglementări.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC