Newsflash
Știri

Coronavirus în România: Numărul persoanelor confirmate până la 20 martie în țară și în străinătate

de Dorina Novac - mar. 20 2020
Coronavirus în România: Numărul persoanelor confirmate până la 20 martie în țară și în străinătate

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Există, însă, și români depistați pozitiv la testul pentru coronavirus, în străinătate.

UPDATE VINERI, 20 MARTIE, ORA 15.45

În conformitate cu informațiile obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, la acest moment, 29 de cetățeni români din străinătate au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, cel care provoacă COVID-19: astfel 23 de persoane în Italia, 2 persoane în Namibia, o persoană în Spania, una în Luxemburg, una în Irlanda și una în Tunisia.

De asemenea, MAE precizează că 3 cetățeni români au decedat ca urmare a infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în Italia.

VINERI, 20 MARTIE, ORA 13.00

Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate, 22 sunt de la Timișoara, 8 de la București și o persoană de la Iași.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică până astăzi, la ora 13.00, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați cu coronavirusul SARS-CoV-2 au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.

coronavirus in Romania

La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă – unul la Craiova și are boli preexistente și celălalt la Spitalul „Victor Babeș” din București. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară.

sitiatai romania covid

CÂTE PERSOANE SUNT ÎN CARANTINĂ ȘI CÂTE SUNT IZOLATE LA DOMICILIU

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat noul coronavirus SARS-CoV-2. Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private. Dintre acestea, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu noul coronavirus SARS-CoV-2 (nu au COVID-19).


Notă autor:

Sursa imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe