Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

COPAC lansează o hartă interactivă a centrelor de evaluare COVID

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 16 martie 2022, ora 15:05

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România lansează o hartă interactivă cu centrele de evaluare COVID-19 pentru a veni în sprijinul pacienților.

Harta poate fi deschisă de te telefon și laptop. Accesată de pe telefon cu locația deschisă, harta arată cele mai apropiate centre de locul unde se află persoana respectivă, au precizat reprezentanții COPAC.

centre de evaluare

„Recomand persoanelor care au un test COVID pozitiv să meargă la un centru de evaluare COVID pentru stabilirea unui tratament adecvat. Pacieții care pot fi monitorizați acasă, vor pleca de la centru cu un tratament după ce li se face evaluarea. Evaluarea cât mai timpurie după primirea rezultatului pozitiv este cu atât mai importantă în cazul pacienților cu afecțiuni cronice care pot dezvolta complicații”, a declarat dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș”.

Citește și: Persoanele cu COVID vor fi tratate gratuit în centrele de evaluare

În primele 5 zile de la obţinerea rezultatului, persoanele cu cel puțin doi factori de risc trebuie să se adreseze unui Centru de evaluare și tratament COVID-19.

„Am gândit acest instrument online pentru a ajuta pacienților și a-i ghida spre cel mai apropiat centru pentru a fi evaluat. Chiar dacă suntem pe o perioadă descrescătoare, totuși pacienții cu afecțiuni cronice pot avea complicații dacă se infectează și, de aceea, este important să meargă la medic într-un centru să fie evaluați și să primească tratament. Chiar eu am beneficiat de evaluare și tratament într-un astfel de centru”, a precizat Radu Gănescu, președintele COPAC.

Harta poate fi accesată AICI.

Potrivit unui comunicat de presă, pe toată durata pandemiei, bolile cronice s-au dovedit a fi factori de risc importanți în decesul a peste 60.000 de persoane infectate în ultimii doi ani cu SARS-CoV-2 în România. 

Raportările Institutului Național de Sănătate Publică arată că peste 93% din cei decedați aveau cel puțin o boală cronică din următoarele categorii: boli cardiovasculare (7 din10 cazuri), diabet zaharat (3 din 10), boli neurologice sau obezitate (2 din 10) și, afecțiuni renale, pulmonare sau cancer (1 din10).

Etichete: COPAC harta centre de evaluare COVID centrele de evaluare COVID-19 harta interactiva

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.