Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Chirurgie urologică şi transplant renal

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ vineri, 22 iulie 2011

   La 19 iulie a.c., în cadrul unei conferinţe de presă, dnii prof. dr. Ioanel Sinescu, directorul Centrului de Uronefrologie şi Transplant Renal din Institutul Clinic Fundeni, şi doi colegi din echipa sa, dr. Constantin Gîngu şi dr. Cristian Surcel, au prezentat statistica intervenţiilor chirurgicale deschise efectuate în Centru în semestrul I al acestui an, pentru cancere cu diverse localizări: renală – 214; vezicală – 113; prostatică – 54; testiculară – 32; căi urinare superioare – 14; glande suprarenale – 10. (...)

   La 19 iulie a.c., în cadrul unei conferinţe de presă, dnii prof. dr. Ioanel Sinescu, directorul Centrului de Uronefrologie şi Transplant Renal din Institutul Clinic Fundeni, şi doi colegi din echipa sa, dr. Constantin Gîngu şi dr. Cristian Surcel, au prezentat statistica intervenţiilor chirurgicale deschise efectuate în Centru în semestrul I al acestui an, pentru cancere cu diverse localizări: renală – 214; vezicală – 113; prostatică – 54; testiculară – 32; căi urinare superioare – 14; glande suprarenale – 10. De asemenea, au fost realizate 60 de transplanturi renale, 33 de la donatori în viaţă şi 27 de la donatori decedaţi. Dl prof. dr. I. Sinescu a subliniat faptul că a crescut numărul de donatori în moarte cerebrală, dar că acesta e total insuficient, în situaţia în care pe lista de aşteptare sunt, în acest moment, 1.500 de pacienţi. Sunt necesare: o coordonare mari bună a activităţii de transplant, promptitudine şi disponibilitate a medicilor din secţiile de ATI de a declara moartea cerebrală, menţinerea în condiţii optime a potenţialilor donatori, creşterea ratei de accept pentru donare de organe a aparţinătorilor celor aflaţi în moarte cerebrală.
   La eveniment a fost prezentată monografia „Cancerul renal cu extensie venoasă“ (autori: I. Sinescu, C. Gîngu, C. Surcel), care sintetizează, printre altele, experienţa de peste 5.000 de cazuri de tumori renale operate în Centrul de Chirurgie Urologică Fundeni, cea mai mare din Europa a unui centru de specialitate la acest capitol de patologie.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.