Newsflash
Știri

Cazuri de malarie în Peloponez

de - aug. 26 2011
Cazuri de malarie în Peloponez

De la Ministerul Sănătăţii

     Conform autorităţilor sanitare din Grecia, din luna iunie şi până în prezent, în sudul acestei ţări (regiunile Lakonia şi Evoia din Peloponez) au fost semnalate şase cazuri de malarie (Plasmodium vivax). Având în vedere această situaţie, Ministerul Sănătăţii din ţara noastră recomandă persoanelor care intenţionează să îşi petreacă vacanţa sau să călătorească în această zonă să fie mai atente în ceea ce priveşte măsurile de protecţie împotriva ţânţarilor, respectiv să utilizeze produsele repelente care se aplică pe piele împotriva acestor insecte (creme, geluri, sprayuri). Deoarece cazurile de malarie înregistrate sunt limitate ca număr, nu se recomandă profilaxia medicamentoasă antimalarică. Centrul elen de control şi prevenţie a bolilor a intensificat activităţile de supraveghere a malariei, iar autorităţile locale au luat măsuri suplimentare de control al populaţiei de ţânţari.

   În România, există un caz înregistrat cu malarie; persoana, care s-a aflat pentru o perioadă de două luni în zona afectată din Grecia (Lakonia) este în stare bună, în afara oricărui pericol vital.  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe