Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Campanie Viața medicală de conștientizare a cancerului de sân

Viața Medicală
Dr. Mariana MINEA joi, 19 septembrie 2019, ora 10:15

Viața medicală se alătură eforturilor comunității și demarează, în luna octombrie, o campanie editorială de conștientizare a cancerului de sân. Printre profesioniștii care ni s-au alăturat sunt: prof. dr. Alexandru Blidaru (președintele Societăţii Române de Chirurgie a Sânului şi Oncologie), dr. Cristian Gabriel Viișoreanu, ambii chirurgi, şi dr. Dan Jinga, oncolog.

Octombrie este luna mondială de conștientizare a cancerului de sân. Pe parcursul a patru numere consecutive, Viața medicală va aduce la zi, cu sprijinul profesioniștilor care i s-au alăturat, informațiile și experiența în ceea ce privește tratamentul eficient și modern al bolii, precum și identificarea ei precoce. Toate acestea, în speranța că medicii de specialități diferite vor avea la dispoziție instrumente utile, în beneficiul pacienților.

Despre cancerul de sân

Cancerul de sân este cea mai frecventă formă de cancer în rândul femeilor, fiind responsabil pentru aproximativ un sfert dintre tumorile maligne ale sexului feminin la nivel mondial; provoacă cele mai multe decese prin cancer în rândul femeilor. Incidența cancerului de sân în Europa Centrală și de Est este mai mică față de Europa de Vest, America de Nord și Australia, motivul fiind asociat cu o identificare mai bună a bolii în țările dezvoltate, grație programelor de screening.

Este al doilea cel mai frecvent (prevalent) cancer în populaţia de ambele sexe, la mică distanţă după cancerul pulmonar, dar se află pe locul al cincilea în clasamentul deceselor prin tumori maligne (după cancerul pulmonar, cancerul colorectal, gastric şi hepatic). Acest loc cinci semnalează publicului și lumii medicale deopotrivă că boala are un prognostic mai favorabil de vindecare, ce nu trebuie irosit.

Sursa foto: shutterstock

Etichete: cancer de san campanie chirurg oncolog tratament eficient tratament modern identificare precoce

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC