Newsflash
Știri

Campanie de informare privind utilizarea raţională a antibioticelor

de Dorina Novac - nov. 15 2022
Campanie de informare privind utilizarea raţională a antibioticelor

Cu ocazia Zilei Europene a Informării despre Antibiotice, pe 18 noiembrie, în întreaga Europă, se desfășoară campanii integrate şi coerente cu privire la utilizarea raţională a antibioticelor.

Compania Antibiotice marchează această zi prin campania „Tratează antibioticele cu grijă pentru un viitor fără grijă!”, desfășurată în cadrul proiectului Antibioticele Mileniului III.

campanie antibiotice

„Printre acțiunile desfășurate se numără și o campanie derulată pe pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Iași, campanie ce are ca scop informarea și educarea publicului asupra utilizării corecte a antibioticelor. La această activitate vor participa studenți voluntari de la Universitatea de Medicină și Farmacie «Grigore T.  Popa» din Iași, instruiți în prealabil în cadrul unui seminar susținut de conf. dr. Roxana Georgiana Taușer și șef lucrări dr. Andrei Vâță, medic primar Boli Infecțioase”, se arată într-un comunicat.

Citește și: Campanie de informare privind bolile cu transmitere sexuală, derulată de FASFR

Tema „European Antibiotic Awareness Day (EAAD)” din acest an –  „Să prevenim împreună rezistența la antimicrobiene!” – se referă la importanța colaborarării între entitățile implicate în lupta împotriva rezistenței la antimicrobiene (AMR) și subliniază necesitatea prevenției.

Același mesaj este promovat și de către OMS în cadrul Săptămânii Mondiale a Conștientizării Antimicrobiene (WAAW), care are loc în perioada 18-24 noiembrie 2022.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe