Newsflash
Știri

Boala celor 3 „S“

de Dr. Maria DRAGOTĂ - nov. 27 2009
Boala celor 3 „S“

În lipsa tratamentului, bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC) este o afecţiune progresivă, care, pe măsura agravării, scade dramatic calitatea vieţii pacienţilor; ea determină 5% din totalul deceselor la nivel mondial. Se estimează că această boală va deveni a treia cauză de mortalitate până în 2030, depăşind infecţiile tractului respirator inferior, TB, accidentele rutiere, HIV/SIDA. (...)

În lume trăiesc 210 milioane de persoane cu BPOC, în ţara noastră – peste un milion. Costurile generate prin scăderea productivităţii muncii în UE, cauzată de acest sindrom, sunt de 28,5 miliarde de euro anual.
   În 2002, GOLD (The Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease) a iniţiat Ziua Mondială a BPOC, marcată la 18 noiembrie. Anul acesta, i se alătură ICC (International COPD Coalition), într-un parteneriat ce se vrea eficient în combaterea acestui adevărat flagel al secolului XXI. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe