Newsflash
Știri

Asociația Zetta: operații pro bono de reconstrucție mamară timp de două luni

de L. Budin - nov. 4 2022
Asociația Zetta: operații pro bono de reconstrucție mamară timp de două luni

Femeile care au învins cancerul mamar și care au nevoie de o operație de reconstrucție vor putea beneficia pro bono de aceasta, în lunile noiembrie și decembrie, prin Asociația Zetta.

Dacă, anual, luna octombrie era rezervată intervențiilor pro bono de reconstrucție mamară, în 2022 româncele vor beneficia de astfel de operații timp de două luni, în noiembrie și decembrie, se arată într-un comunicat.

Dr. Dragoș Zamfirescu
Dr. Dragoș Zamfirescu, Asociația Zetta

 

În România, doar 4% din pacientele cu cancer de sân au reconstrucție mamară! Suntem foarte, foarte departe de alte țări, de exemplu, în SUA 51% din toate pacientele cu cancer de sân în stadii eligibile pentru reconstrucție de sân fac această operație, iar în unele țări din Europa de Vest, 71% din paciente eligibile fac reconstrucție imediat”, a declarat dr. Dragoș Zamfirescu, medic primar în Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă.

Ghidurile internaționale și studiile medicale subliniază importanța reconstrucției mamare imediate.

Din păcate, în țara noastră reconstrucția imediată este mai degrabă o excepție, nu o normă, deși studiile psihologice arată că impactul benefic al reconstrucției de sân este enorm. Mai mult, impactul pierderii unui sân în urma mastectomiei este echivalent cu impactul pierderii unei rude de gradul I”, a adăugat dr. Dragoș Zamfirescu.

Dr. Ina Petrescu, medic primar în Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă, unul dintre medicii care an de an s-a implicat în campaniile Asociației Zetta, accentuează aspectul pozitiv pe care o astfel de intervenție îl are asupra psihicului pacientelor.

După trauma aceasta pe care cancerul de sân o cauzează, la final, femeile își doresc să aibă un sân cât mai natural, să își poată recupera viața de dinainte și să aibă o calitate mai bună a vieții. Am avut paciente de 27 de ani, dar și de 71 de ani, așa că vârsta nu constituie o barieră, însă există unele restricții atunci când intervin obezitatea, bolile cronice dezechilibrate, fumatul sau boala avansată”, a spus dr. Ina Petrescu.

Beneficiarele intervențiilor pro bono oferite de Asociația Zetta sunt persoane cu situații sociale speciale, care îndeplinesc condițiile de încadrare în program, în funcție de veniturile totale ale familiei. Înscrierile se fac aici, până la data de 4 noiembrie 2022. Vor fi selectate doar pacientele care se încadrează și în criteriile oncologice și medicale de siguranță a realizării unei reconstrucții mamare. Toate candidatele vor fi primite în cadrul unei consultații interdisciplinare de chirurgie plastică, oncologie și anestezie.

Medicii voluntari implicați în Asociația Zetta sunt majoritatea medicilor Spitalului Zetta, cel mai mare spital privat de chirurgie plastică din România, iar până acum au realizat peste 480 de intervenții pro bono, se precizează în comunicat.

Campanie pentru o clădire nouă a Spitalului de Pneumoftiziologie Iași

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe