Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Anchetă epidemiologică la Spitalul de Arși din Capitală: 28 de medici în izolare

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 25 martie 2020, ora 14:12

Un pacient în vârstă de 43 de ani, transferat în noaptea dintre 20 și 21 martie 2020 de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri din București a fost depistat pozitiv la COVID-19.

Potrivit unui comunicat de presă, pacientul nu a fost testat pentru COVID-19 la unitatea din Suceava și a suferit două intervenții chirurgicale duminică, 22 martie și luni, 23 martie în Spitalul de Arși București.

În acest sens, conducerea unității medicale din București a decis testarea pacientului având în vedere că acesta a fost transferat din Suceava, acolo unde există un focar de infecție cu coronavirus și, în paralel, au fost luate măsuri suplimentare de protecție a personalului medical și pacienților înainte de cunoașterea rezultatelor acestui test.

„În seara de 24 martie 2020 rezultatul testului a confirmat infectarea pacientului cu noul coronavirus. In acest context, s-a demarat ancheta epidemiologică de urgență”, se arată în comunicatul de presă.

Au fost depistați 31 de contacti, 28 dintre aceștia fiind cadre medicale. Toate cadrele medicale se afla din această dimineață în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

Cei 3 pacienți identificați drept contacți indirecți au fost izolați. Toți vor fi testați pentru COVID-19.

Sursa imagine: Pixabay

Etichete: depistati pozitiv covid-19 cadre medicale infectate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.