Newsflash
Știri

AMI: cum te înscrii în Asociația Medicilor Independenți

de Dr. Laura Davidescu - nov. 29 2019
AMI: cum te înscrii în Asociația Medicilor Independenți

La 28 noiembrie s-a lansat la București Asociația Medicilor Independenți (AMI), o comunitate de medici antreprenori cu aceleași principii și valori, care își propune să fie o alternativă la actualul sistem de sănătate și o garanție a calității pentru pacient.

AMI reprezintă o rețea de clinici și de cabinete medicale private conectate la un centru de comandă ce direcționează pacientul către cel mai potrivit medic sau către cea mai potrivită clinică parteneră, cu scopul de a-i oferi acestuia o îngrijire integrată.

În cadrul acestei rețele, medicii pot colabora și dialoga în interesul actului medical, printr-un proces pluridisciplinar, obiectiv și de înaltă calitate. AMI se constituie ca o alternativă la sistemul de sănătate public și la marile lanțuri de clinici private.

Conform statutului, AMI este o formă de organizare a medicilor specialiști din România care activează în nume propriu, ca persoane fizice independente, pe bază de contract de colaborare sau în cadrul cabinetelor medicale proprii, precum și a unităților medico-sanitare înființate potrivit Legii nr. 31/1990 și înregistrate la Registrul unic al cabinetelor medicale.

Criterii pe care trebuie să le îndeplinească un medic pentru a se înscrie în AMI:

  • să facă dovada practicii independente;

  • să nu aibă condamnare pentru malpraxis sau de altă natură;

  • să aibă activitate profesională de minimum 50% în mediul privat;

  • să aibă vechime în specialitate (să fie medic specialist)

Cu câți medici independenți pornește asociația la drum și câți speră să adune în următorul an?

În acest moment, în AMI sunt aproximativ 500 de medici înscriși. Nu avem o cifră exactă pe care o dorim atinsă, dar ne dorim cât mai mulți, tocmai pentru ca beneficiile asociației să se poată răsfrânge asupra pacienților și a practicilor medicale.

Ce obligații vor avea medicii din asociație?

În afară de îndeplinirea criteriilor de aderare, medicii au obligația de a crea și păstra sloturi orare preferențiale pentru pacienții AMI, să fie deschiși către colaborarea cu celelalte clinici partenere, să cunoască medicii din AMI, să discute, să se sfătuiască și să direcționeze pacienții. Și, evident, să participe activ la campaniile de promovare ale AMI și să își achite cotizația anuală.

Înscrierea presupune o taxă?

Taxa de înscriere în AMI este de 100 RON, urmând ca anual să achite cotizația, de 400 RON.

Mai există o organizație similară într-o altă țară?

Asemenea asociații există cu precădere în SUA, unde, într-adevăr, practicile independente sunt susținute foarte mult și sunt sustenabile.

Concret, în ce constă sistemul de comunicare a cazurilor între medici? Cum se derulează procedural un consult multidisciplinar?

Există o platformă pe site-ul AMI care va operaționaliza comunicarea între medici, de unde și pacienții își pot încărca dosarul medical, astfel încât el sa poată fi accesat imediat de medicii din comunitate.

Procedural, pacientul sună în centrul de coordonare al AMI, care face un screening și îl trimite către medicul pe care îl alege în funcție de specializare și de disponibilitate. După efectuarea serviciului medical, centrul de coordonare revine către pacient cu telefon de follow-up și fie închide cazul medical, fie continuă cu sistemul de programări, în funcție și de recomandarea primită de la medicul inițial.

Membrii fondatori AMI

ZZ-48-AMI

  • Dr. Wargha Enayati, medic specialist Cardiologie, fondator Policlinicile Sociale Fundația Regina Maria, președinte AMI

  • Dr. Mihaela Leventer, medic primar Dermatologie, Fondator Clinica Dr. Leventer Centre

  • Dr. Ovidiu Palea, medic primar Anestezie și terapie intensivă, Fondator Clinica Provita

  • Dr. Mădălina Georgescu, medic primar ORL, Fondator Clinica Otomed

  • Dr. Silviu Predoi, medic primar Obstetrică-ginecologie, Fondatoru Clinic Wellborn,

  • Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, medic primar Cardiologie, Fondator Clinica Cardiomed

  • Dr. Ion Bogdan Codorean, medic primar Ortopedie și traumetologie, Fondator Clinica „Dr. Ion Bogdan Codorean”

AMI devine o policlinică a secolului XXI, o policlinică virtuală care va susține interdisciplinar și reputațional medicii membri și activitatea lor, în beneficiul pacientului și al actului medical (Dr. Wargha Enayati, președintele AMI)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe