Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Amfiteatre moderne la Spitalul „Sf. Maria“ din Iaşi

Viața Medicală
Dumitru ŞERBAN vineri, 7 februarie 2014

   Mediciniştii ieşeni au două noi amfiteatre, complet renovate şi dotate, în incinta Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria“, Iaşi. Inaugurarea a avut loc în ultima parte a anului trecut, în prezenţa reprezentanţilor celor trei entităţi care au făcut posibilă această realizare: Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, prof. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul UMF „Gr. T. Popa“ Iaşi, şi Radu Terinte, manager al Spitalului de Copii „Sf. Maria“.
   UMF „Gr. T. Popa“, care va utiliza cele două amfiteatre ca săli de cursuri pentru studenţi, a investit 80.000 de euro, iar Spitalul „Sfânta Maria“ a contribuit cu 20.000 de lei. „Prin această investiţie, (…) studenţii şi profesorii vor avea parte de condiţii de învăţământ la standarde europene“, a declarat Cristian Adomniţei.
   Spitalul de Copii „Sf. Maria“ este unul din cele două mari spitale monobloc din Iaşi, alături de Spitalul Clinic de Neurochirurgie „Prof. dr. Nicolae Oblu“, care vor avea parte de reparaţii capitale din fonduri alocate de la bugetul Consiliului Judeţean în următorii trei ani. Pentru început, Spitalului „Sf. Maria“ i s-au alocat şase milioane de lei din bugetului Consiliului Judeţean pe anul trecut.
   Deşi raportul de atribuire pentru contractul de proiectare pentru reabilitarea şi modernizarea Spitalului „Sf. Maria“ a primit verdict favorabil de la Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) – care a respins toate contestaţiile formulate iniţial –, decizia CNSC  a fost contestată în instanţă. După semnarea contractului de proiectare, fapt ce se va întâmpla după decizia Curţii de Apel Iaşi, Cristian Adomniţei spune că se va iniţia licitaţia pentru începerea lucrărilor. Acesta adaugă că, în următorii trei ani, Consiliul Judeţean va aloca aproximativ 12 milioane de euro pentru reabilitarea şi modernizarea completă a Spitalului „Sf. Maria“, iar la Spitalul „Prof. dr. Nicolae Oblu“ aproximativ opt milioane de euro, pentru acelaşi tip de lucrări.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.