Newsflash
Știri

Alexandru Rafila s-a întâlnit cu o delegație a Ministerului Sănătății din Bulgaria

de Florentina Ionescu - iun. 10 2022
Alexandru Rafila s-a întâlnit cu o delegație a Ministerului Sănătății din Bulgaria

Pentru întărirea cooperării în domeniul medical între România și Bulgaria, ministrul român al Sănătății s-a întâlnit recent cu o delegație oficială din țara vecină.

În perioada 8-9 iunie 2022 s-a aflat în România, la invitația ministrului român al Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, o delegație oficială a Ministerului Sănătății din Bulgaria, condusă de ministrul Sănătății, prof. dr. Asena Serbezova. 

rafila delegatie oficiala bulgaria

Vizita delegației Ministerului Sănătății din Bulgaria face parte din proiectul prof. dr. Alexandru Rafila de a întări relațiile bilaterale în domeniul medical cu toate statele vecine României, pentru a avea abordări comune în domeniul sănătății publice în Europa centrală și de est, se arată într-un comunicat de pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Sănătății din România.

Dintr-o agendă de discuții foarte bogată, au fost abordate în mod prioritar câteva teme de interes comun. Cei doi miniștri au convenit să întărească schimbul de informații în domeniul sănătății publice, în contextul intensificării circulației transfrontaliere, odată cu începerea sezonului estival.

Miniștrii Sănătății din România și Bulgaria au stabilit dinamizarea colaborării în câteva domenii importante pentru ambele părți: îngrijirea pediatrică, programele de transplant, producția de medicamente. 

Prof. dr. Alexandru Rafila și prof. dr. Asena Serbezova au efectuat împreună o vizită la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M. S. Curie”, ocazie cu care delegația bulgară a fost informată despre modelele de bună practică în domeniul neonatologiei și al chirurgiei cardiovasculare din România, dezvoltate în baza unor parteneriate externe.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe