Newsflash
Știri

Al optulea transplant de plămâni, realizat la Spitalul Sfânta Maria

de Dorina Novac - ian. 16 2020
Al optulea transplant de plămâni, realizat la Spitalul Sfânta Maria

Medicii de la Spitalul „Sfânta Maria” din București au efectuat al optulea transplant de plămâni de până acum. Donatorul a fost un copil de 15 ani ai cărui părinți au fost de acord ca organele lui să fie prelevate.

Intervenția a fost realizată de echipa medicală condusă de prof. dr. Igor Tudorache – chirurg român, care operează și la o clinică de prestigiu din Hanovra, și de prof. dr. Narcis Copcă – managerul spitalului.

Transplant Firea
Sursă imagine: Facebook

 

Pacientul care a primit plămânii se afla pe lista de așteptare pentru operație.

„Evoluția medicală a pacientului care a beneficiat de transplantul pulmonar, la Spitalul Sfânta Maria este foarte bună”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Conform procedurilor, în primele săptămâni după intervenție, pacientul va rămâne internat în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, urmând să fie transferat ulterior pe secție.

„Echipa excepțională de medici de la Spitalul Sfânta Maria va continua să realizeze cu succes asemenea operații rare sau deosebite care, în străinătate, se fac doar în centre medicale cu extrem de multă experiență si pe sume foarte mari, decontate parțial de statul român”, a precizat Gabriela Firea.


Notă autor:

Sursă imagine: Facebook

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe