Newsflash
ACTUALITATE Știri

Intervenție de urgență pentru reconstruirea unei porțiuni de aortă, la SCJU Arad

de Magdalena Tănăsescu - nov. 13 2023
Intervenție de urgență pentru reconstruirea unei porțiuni de aortă, la SCJU Arad

Medicii Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad au efectuat o intervenție de urgență pentru salvarea vieții unui pacient în vârstă de 81 de ani, care a ajuns la UPU cu anevrism de aortă abdominală.

Potrivit unei postări pe Facebook, medicii de gardă din secțiile Chirurgie Generală I și Anestezie și Terapie Intensivă I, împreună cu dr. Mircea Alexa - medic specialist chirurgie vasculară, au intrat de urgență în sală pentru a reconstrui porțiunea de aortă ruptă a pacientului, prin montarea unei proteze sintetice. 

 

„Circulația în parametri optimi a sângelui a fost restabilită în urma intervenției, care a durat peste patru ore și care a fost una dificilă deoarece a presupus reconstrucția unei părți a unui vas principal de sânge, iar pacientul (diagnosticat și cu alte afecțiuni cardiace) risca exsangvinarea rapidă”, se menționează în postare.

 

În prezent, pacientul este conștient și cooperant și se află acum sub supraveghere medicală în Secția Clinică Anestezie și Terapie Intensivă I. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe