Newsflash
ACTUALITATE Știri

Sponsorizare de 100.000 de euro pentru pregătirea medicilor de onco-pediatrie

de Florentina Ionescu - dec. 12 2024
Sponsorizare de 100.000 de euro pentru pregătirea medicilor de onco-pediatrie

Două organizații au anunțat că vor susține asociația Dăruiește Viață cu 100.000 de euro pentru pregătirea medicilor de onco-pediatrie de la noul spital construit la Marie Curie.

Acestea vor sprijini Dăruiește Viață cu 100.000 de euro pentru a susține cooperarea dintre Spitalul Marie Curie și spitalele de renume mondial, Prinses Máxima Centrum din Olanda și St Jude Children’s Research Hospital din Statele Unite ale Americii cu expertiză în tratarea cancerului pediatric. 

Datorită acestei finanțări din partea MOL România și Fresh Corner, medici și asistente medicale de la Spitalul Marie Curie vor beneficia de training în străinătate. Totodată, specialiștii de la centrul la Prinses Máxima din Utrecht, Țările de Jos, vor face vizite de lucru în România cu scopul de a ajuta asistentele și cadrele medicale să îmbunătățească proceduri și protocoale dedicate copiilor bolnavi de cancer care se tratează la Marie Curie, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Anul acesta, aproximativ 100 de pacienți au fost tratați în secția de oncologie pediatrică de la noul Spital construit la Marie Curie (inițiativa #NoiFacemUnSpital), iar datorită acestei sponsorizări, vor putea beneficia și de analize genetice detaliate realizate la Prinses Máxima. 

Despre inițiativa #NoiFacemUnSpital, Spitalul construit la „Marie Curie”, Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață, spune că a început din dorința de a crea, pentru prima dată în România, un loc în care copilul bolnav de cancer să aibă acces la o abordare multidisciplinară – să aibă infrastructura necesară, toate specializările în același loc și echipe pluridisciplinare care să privească holistic fiecare caz. 

„Proiectul Spitalului s-a extins pentru a deservi mai multe secții, dar nu și-a pierdut focusul. Am construit toată infrastructura necesară, iar prin acest parteneriat avem posibilitatea de a le pune la dispoziție cadrelor medicale resurse importante de know-how și expertiză pentru a perfecta abordarea multidisciplinară”, a completat Carmen Uscatu. 

Dr. Laura Ștefănescu, fellow al centrului Prinses Máxima și medic oncolog pediatru la Spitalul Marie Curie, a declarat: 

„Centrul Prinses Máxima a unit toate cele 7 centre dedicate tratarii cancerului pediatric din Țările de Jos, deci în același loc lucrează acum cei mai buni medici cu expertiză în tratarea bolii rare, care este cancerul la copii. Anual sunt 550 de noi cazuri, prin urmare acest program de fellowship ne oferă acces într-un loc în care putem învăța, iar această experiență ne ajută să le oferim și copiilor din România condiții mai bune de tratament”. 

Spitalul construit la Marie Curie a fost realizat cu sprijinul a peste 350.000 de oameni și peste 8.000 de companii, a ținut să amintească Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață: 

„Este mai mult decât un spital ridicat la cele mai înalte standarde și dotat cu echipamente medicale de ultimă generație – este angajamentul nostru pentru a schimba felul în care se oferă îngrijire medicală în România. Aplecarea către personalul medical și resursele la care acesta are acces sunt elemente esențiale pentru noi și ne bucurăm că putem face acest lucru. Dincolo de spații și echipamente, Spitalul înseamnă oameni”. 

Analizele genetice cresc rata de supraviețuire în cancer

Un diagnostic precis are un rol esențial în stabilirea unui protocol de tratament eficient. Datorită acestui parteneriat, medicii de la Marie Curie vor putea trimite probe pentru analize genetice detaliate la Centrul Prinses Máxima. 

Această opțiune este importantă pentru toate tipurile de cancer, deoarece oferă rezultate mai precise și pot fi aplicate tratamente personalizate, ce cresc rata de supraviețuire în cancer. 

Aceste analize facilitează stabilirea unui tratament configurat în funcție de particularitățile tumorilor, elimină riscul de erori de diagnostic, și asigură un tratament țintit și în cazul unei recidive. 

Schimb de experiență pentru medici și personalul medical 

Schimbul de experiență între medicii care tratează afecțiunile oncologice este esențial pentru a identifica cel mai bun protocol de tratament. Fondurile din această sponsorizare vor fi folosite și pentru traininguri, fellowship-uri, observershipuri, vizite de lucru și schimburi de experiență pentru cadrele medicale ce sunt parte a echipelor medicale multidisciplinare (asistente și medici) realizate în colaborare cu instituții internaționale de prestigiu în tratarea copilului. 

Totodată, specialiștii din centrele internaționale cu expertiză în tratarea copiilor cu patologie oncologică vor veni la Marie Curie unde vor împărtăși din cunoștințele lor pentru a contribui la dezvoltarea procedurilor și îmbunătățirea fluxurilor de lucru în cadrul secției, cu accent pe comunicarea dintre cadrul medical - pacient, flux de lucru, protocoale, principii de organizare. 

Astfel de vizite au avut deja loc și vizează dezvoltarea unor planuri pentru dezvoltarea laboratorului de anatomo-patologie în beneficiul pacienților cu diagnostic oncologic, a centrului de transplant, a implementării unor principii pentru colaborarea interdisciplinară pentru diagnostice de tumori cerebrale, tumori osoase, alte tumori solide. Aceste planuri de dezvoltare se fac atât la nivel de resurse umane, cât și la nivel de echipamente.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe