Newsflash
Știri

Spitalul Municipal Oradea: platformă oftalmologică nouă, cu fonduri europene

de L. Budin - oct. 26 2021
Spitalul Municipal Oradea: platformă oftalmologică nouă, cu fonduri europene

Spitalul Municipal din Oradea dispune de o platformă ecografică oftalmologică de ultimă generaţie, precum şi de aparatură medicală achiziţionată printr-un proiect cu fonduri europene.

Proiectul a fost derulat din 2019 până în octombrie 2021, de Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, împreună cu Spitalul Central Judeţean Békés. A avut un buget total de aproape 3 milioane de euro, din care 2,45 de milioane au ajuns la spitalul orădean şi aproximativ 500.000 de euro la spitalul Békés, informează Agerpres.

rmn-oradea

Spitalul orădean a fost dotat astfel cu un RMN performant, aparatură de radiografie-radioscopie digitală, 3 ecografe, un echipament UPS pentru RMN, 4 defibrilatoare manuale, o platformă ecografică oftalmologică.

Pentru secţia ATI au fost achiziţionate 5 monitoare şi 5 ventilatoare, un aparat mobil de radiografie digitală, un turn de operaţie 3D full-HD pentru blocul operator, un sistem de transport pe bază de vacuum, un sistem de telemedicină performant, 31 de monitoare de înaltă performanţă, 23 de injectomate şi 23 de infuzomate.

Toate aparatele ne bucură şi ne ajută enorm în activitatea noastră medicală. Dar, pentru că avem acum platforma ecografică oftalmologică, pacienţii noştri nu mai trebuie să meargă în alte oraşe mari pentru o ecografie oculară şi nu numai. Platforma are patru module, un profil complex şi poate să facă şi alte măsurători oftalmologice. Este de mare ajutor pentru medicul specialist atât în diagnostic, cât şi în tratament”, a declarat managerul spitalului, Laurenţiu Chiană, pentru Agerpres.

Directorul de îngrijiri medicale Călin Barabas a explicat utilitatea aparatelor achiziţionate şi modul în care îmbunătăţesc acestea viaţa pacienţilor.

Când am început proiectul, habar nu aveam că va veni pandemia. Ne interesa un sistem de telemedicină performant prin care să fim conectaţi şi să facem schimb de experienţă cu medici din alte spitale. Odată cu începutul pandemiei am realizat cât de importante sunt aparatele achiziţionate”, a spus Barabas.

Proiectul „Îmbunătăţirea serviciilor medicale transfrontaliere prin dotarea cu echipamente medicale modernizate în cadrul Spitalului Dr. Gavril Curteanu din Oradea şi Spitalului Central Judeţean Békés”, derulat prin Programul Interreg V-A România- Ungaria şi finanţat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, a avut ca obiectiv îmbunătăţirea infrastructurii medicale şi sociale, cu scopul reducerii inegalităţilor în ceea ce priveşte statusul de sănătate, promovând incluziunea socială prin accesul îmbunătăţit la serviciile sociale, culturale şi recreative şi tranziţia de la serviciile instituţionale la cele comunitare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe