Newsflash
ACTUALITATE OPINII

STOMATOLOGIE: Cum accesăm fonduri europene?

de Dr. Rareș Jugănaru - mai 19 2023
STOMATOLOGIE: Cum accesăm fonduri europene?

Interesează-te, contactează, fă-ţi un plan, îndrăznește!

S-ar putea ca această întrebare să fie adresată de foarte multe ori în ţara noastră. Percepţia în România pleacă de la expresia: „Cel mai bine este să fii șeful tău”. Depinde. Depinde de multe variabile, într-o ecuaţie care are valenţe subiective. Este superb să îţi faci singur programul și să acţionezi în funcţie de cum dorești tu în fiecare zi; pe de altă parte, aceasta implică extrem de multă responsabilitate.

Odată ce ai accesat fondurile europene sau ţi-ai deschis propria afacere, trebuie să fii conștient în fiecare minut de ce „mișcă” în compania ta.

Și totuși, cum accesăm fondurile europene?

Anul în care accesezi fondurile europene. Din experienţa personală, am învăţat faptul că, în fiecare an, Guvernul României stabilește o sumă alocată pentru proiecte. Totul depinde de economia statului român din anul respectiv. Sfat personal: interesează-te pentru anul curent în care dorești să aplici pentru fondurile europene.

Eligibilitate: trebuie să fii onest cu tine! În cazul în care ai avut amenzi financiare, ai întârziat cu plata la stat pentru diverse contribuţii, scorul tău scade în cazul în care depui un Plan de Afacere pentru aprobare.

Planul de Afacere: acesta trebuie să fie concret. Bine racordat la realitatea businessului pe care dorești să-l înfiinţezi, să existe o concordanţă între suma propusă și numărul de angajaţi, să fie fezabil, să fie însăși ideea de afacere prosperă.

Nu pleca de la premisa că ai nevoie de o sumă maximă în accesarea fondurilor. Total eronat. Nu trebuie neapărat să accesezi suma maximă propusă în fiecare concurs. Nu trebuie să angajezi numărul maxim de persoane. Nu. Businessul are nevoie de timp să crească, să își declare stabilitatea pe piaţă. Credibilitatea este dovedită numai cu trecerea timpului. Sunt de acord cu tine! Dacă știi foarte bine de ce ești capabil și câtă experienţă ai, ceilalţi nu știu. Iar aici intervine datoria ta ca antreprenor să le dovedești clienţilor de ce ești capabil. Lucrurile măreţe necesită timp!

Asigură-te că participi la un concurs legal, organizat în totalitate de asociaţii acreditate de Guvernul României. Da, realitatea cruntă este că trăim într-un moment în care fiecare încearcă să-și câștige existenţa prin metode cât se poate de... ciudate. Poate că ai auzit de așa-zisele concursuri în care aplicau oameni, dar nimeni nu mai știa niciun rezultat după ce trecea perioada concursului. Stai departe de așa ceva. Contactează și interesează-te în amănunt în legătură cu organizatorii concursului.

Îndrăznește să crezi! Poate părea un clișeu, dar ăsta este adevărul. Îndrăznește! Niciodată nu știi de unde poate veni oportunitatea! Curajul favorizează îndrăzneţul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe