Newsflash
Știri

Dezbatere: Provocări în gestionarea cancerului

de Dorina Novac - oct. 1 2021
Dezbatere: Provocări în gestionarea cancerului

Profesioniștii din sănătate, reprezentanţii instituţiilor UE relevante pentru domeniul oncologic s-au întâlnit la 22 septembrie, în cadrul unei dezbateri, pentru a identifica provocările și ineficienţele detectate în gestionarea cancerului.

        Dezbaterea a fost organizată sub coordonarea dr. Cristian Bușoi, responsabilul Parlamentului European pentru Programul de Sănătate al UE. Acesta a subliniat că astăzi, în Europa există oportunităţi financiare fără precedent pentru combaterea cancerului, iar una dintre ele, Programul de Sănătate al Uniunii Europene, are cel mai mare buget din istoria UE: 5,3 miliarde de euro. „Avem instrumente importante cu care să acţionăm rapid împotriva cancerului: Planul European pentru Combaterea Cancerului, Misiunea Horizon Europe Cancer și EU4Health”, a declarat dr. Cristian Bușoi. Din păcate, pandemia de COVID-19 a perturbat accesul tuturor pacienţilor oncologici la screening, diagnostic timpuriu și tratamente.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe