Newsflash
Știri

Spitalul Marie Curie, dotat cu două aparate de hemodializă performante

de L. Budin - apr. 6 2022
Spitalul Marie Curie, dotat cu două aparate de hemodializă performante

Aparatele primite de la Asociația Dăruiește Viață reduc considerabil efectele adverse ale hemodializei la copiii cu insuficiență renală și cresc șansele de transplant pentru cei care încep tratamentul.

Dăruiește Viață a achiziționat, cu sprijinul donatorilor și sponsorilor, două aparate performante de hemodializă pentru Centrul de Hemodializă Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Marie S. Curie din București, se arată într-un comunicat.

hemodializa-copil-curie1
Credit foto: Enrico Brodoloni

 

Reprezentând o investiție de circa 66.000 euro, aparatele îmbunătățesc considerabil calitatea vieții copiilor cu boală cronică de rinichi. Principalul beneficiu asigurat de noua tehnologie este reducerea considerabilă a efectelor adverse ale hemodializei (întârzieri în dezvoltarea fizică, probleme cardiovasculare etc.), ceea ce duce, în timp, la creșterea șanselor de transplant.

În Spitalul Marie Curie își desfășoară activitatea unul dintre cele 5 centre de hemodializă dedicate copiilor din țară. Zeci de copii sunt tratați aici anual, unde fiecare pacient petrece circa 600 de ore conectat la aparatele care le filtrează sângele.

Înainte de donația făcută de Dăruiește Viață, în centru erau disponibile șapte aparate de hemodializă, toate depășite din punct de vedere tehnologic și moral, se subliniază în comunicat.

În România, suntem primii care folosim aceste aparate, primii care oferim acest serviciu medical copiilor care au nevoie de hemodializă cronică. Un tratament superior reduce efectele adverse și ameliorează considerabil starea de sănătate a copilului care face deja hemodializă. În cazul copiilor care încep acum procesul, echipamentul le permite o creștere mai bună și o dezvoltare cât mai aproape de cea a unui copil sănătos. Pe termen lung, reducerea complicațiilor cardiovasculare poate crește șansele la transplant. Este un pas în față și în direcția corectă în îngrijirea pacienților cu o boală cronică de rinichi din Spitalul Marie Curie”, a declarat dr. Andrei Căpitănescu, medic specialist și coordonatorul Centrului de Hemodializă.

Cel puțin zece noi pacienți au nevoie de hemodializă anual, estimează dr. Căpitănescu, pe lângă pacienții pe care îi are deja în grijă. Majoritatea își petrec jumătate din timp conectați la aparat sau pe drumul către centrul de dializă, ceea ce le afectează calitatea vieții.

Parteneriatul pe care îl avem cu Spitalul Marie Curie din București este un angajament pe termen lung pentru a oferi îngrijire medicală de top copiilor cu patologii diverse. Fie că vorbim de  #NoiFacemUnSpital sau de dotările cu echipamente performante, cum este cazul aparatelor de hemodializă care au fost deja puse în funcțiune, misiunea Dăruiește Viață, a donatorilor și a sponsorilor noștri, rămâne aceeași: de a oferi șanse în plus pacienților și facilitățile necesare cadrelor medicale pentru a lupta pentru viață”, a spus Carmen Uscatu, cofondator Dăruiește Viață.

Focșani: elevii unei şcoli sanitare îi asistă pe donatorii de sânge

Scandal la maternitate: 300 de sugari morți sau cu leziuni cerebrale

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe