Newsflash
ACTUALITATE Știri

Spitalul „Dr. Victor Babes” din Timișoara va colabora cu Spitalul Republican din Chișinău

de Magdalena Tănăsescu - apr. 9 2024
Spitalul „Dr. Victor Babes” din Timișoara va colabora cu Spitalul Republican din Chișinău

Un protocol de colaborare a fost stabilit între Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara și Spitalul Republican din Chișinău, Republica Moldova.

Doi medici din cadrul celei mai importante unități sanitare de peste Prut au vizitat, la începutul acestei săptămâni, Spitalul Dr. Victor Babeș din Timișoara.

 

„A fost un prim contact în care am stabilit câteva coordonate ale acestei colaborări. Am discutat despre expertiza pe care o putem oferi colegilor din Spitalul Republican din capitala Moldovei, dar și despre modalitatea prin care putem elabora împreună proiecte transfrontaliere cu ajutorul cărora atât Spitalul Victor Babeș, cât și unitatea sanitară din Chișinău să poată beneficia de diverse dotări”, a afirmat prof. univ. Cristian Oancea, prorector Cercetare Științifică Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

 

Acesta a dorit, totodată, să îi mulțumească medicului Olimpia Oprea, vicepreședinta Asociației Spitalelor Publice din România.

 

„Doamna doctor este inițiatoarea acestui demers, fiind un adevarat specialist în implementarea cu succes de proiecte europene sau transfrontaliere”, a precizat prof. univ. Cristian Oancea.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe