Newsflash
Știri

Spitalul de Pediatrie Pitești: ambulatoriul şi UPU, modernizate

de L. Budin - apr. 3 2024
Spitalul de Pediatrie Pitești: ambulatoriul şi UPU, modernizate

Unitatea medicală a devenit printre puținele in țară care are un bazin interior de hidrokinetoterapie, în suprafață de 207 mp.

Ambulatoriul şi Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul de Pediatrie Piteşti au fost inaugurate recent, după finalizarea lucrărilor de modernizare şi dotare realizate în cadrul unor proiecte cu finanţare europeană.

Valoarea proiectelor derulate de Consiliul Judeţean (CJ) Argeş, care a asigurat şi partea de cofinanţare, se ridică la peste 20 de milioane de lei. Finanţarea europeană a fost realizată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, informează Agerpres.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a subliniat importanța amenajării şi dotării corespunzătoare a serviciilor de urgenţă.

Avem nevoie de spitale moderne, avem nevoie de spitale sigure. (...) Unităţile de primiri urgenţe şi compartimentele de primiri urgenţe sunt unele dintre secţiile cele mai dificile într-un spital şi numărul celor care trec prin aceste secţii este unul imens. Organizarea acestor secţii este foarte importantă şi condiţiile pentru medicii şi asistenţii din aceste secţii este foarte important să le avem la un înalt nivel calitativ”, a declarat el.

Spitalul de Pediatrie Piteşti are statut de spital regional şi deserveşte atât pacienţi din Argeş, cât şi din judeţele vecine. Potrivit datelor prezentate de CJ Argeş, peste 25.000 de copii se prezintă anual la camera de gardă a unităţii medicale. Prin dotările recente, unitatea medicală a devenit printre puținele in țară care are un bazin interior de hidrokinetoterapie, în suprafață de 207 mp. 

Tot compartimentul de recuperare al spitalului a fost modernizat și dotat cu aparatură medicală. A fost amenajat și un cabinet Nirvana pentru pacienții cu tulburări senzoriale, se mai arată pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Argeș. 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Consiliul Județean Argeș

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe