Newsflash
Știri

SJU Ploiești: doar jumătate din posturile de medici din organigramă sunt ocupate

de L. Budin - feb. 28 2024
SJU Ploiești: doar jumătate din posturile de medici din organigramă sunt ocupate

Puțin sub jumătate din posturile de medici prevăzute în organigrama Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti sunt ocupate, acest deficit generând probleme majore în acoperirea gărzilor pe secţii.

Directorul medical al SJU Ploiești, Andrei Ilinca, a declarat pentru Agerpres că în topul secţiilor cu cel mai mare deficit de medici sunt Neurologia şi ATI-ul.

În organigramă avem prevăzute 511 posturi de medici. În momentul de faţă, sunt ocupate 252 de posturi de medici. La asistenţi avem prevăzute 1.601 posturi în organigramă şi ocupate 1.279”, a spus directorul medical.

La ATI sunt 10 posturi de medici libere, la Neurologie sunt cinci posturi libere, la Cardiologie şi Medicină Internă sunt câte patru posturi libere, iar la Unitatea de Primiri Urgenţe sunt trei posturi libere. Posturi libere mai sunt şi în alte secţii ale spitalului.

Din cauza lipsei medicilor, sunt probleme majore în acoperirea gărzilor pe unele secții, în special la Neurologie, unde se ajunge uneori ca mai mult de jumătate din gărzi să nu poată fi acoperite.

Cu gărzile ne descurcăm foarte greu. Cele mai mari probleme sunt pe Neurologie, unde avem un protocol cu Spitalul Judeţean Târgovişte şi care ne ajută ei în zilele în care nu sunt gărzi şi îi ajutăm şi noi în zilele în care sunt gărzi la noi. Pe Neurologie putem să avem şi peste 50% din zile fără medic de gardă şi transferăm către alte spitale. Transferăm şi la Buzău, când sunt foarte multe cazuri şi nu le mai poate prelua nici Spitalul Judeţean Târgovişte. Pe ATI s-a făcut apel la nişte firme care asigură servicii de ATI şi momentan ne ajutăm de ei. Ne ajută cu acoperirea gărzilor, cu medici. La Cardiologie am reuşit să acoperim gărzile, la Interne avem un procent mic de gărzi neacoperite pentru că ne ajută alte secţii de interne din judeţ”, a explicat Andrei Ilinca.

În etapa următoare vor fi scoase la concurs posturi de medici petru Neurologie - patru posturi, pentru ATI - șase posturi, două pe Cardiologie, două pe Chirurgie generală şi două pe Oftalmologie, a mai adăugat directorul medical. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe