Newsflash
Știri

Specialiștii din SCJU Sibiu au elaborat ghiduri și broşuri dedicate părinților

de Florentina Ionescu - mar. 8 2023
Specialiștii din SCJU Sibiu au elaborat ghiduri și broşuri dedicate părinților

Îngrijirea nou-născuţilor înseamnă atât bucurie, cât și provocare şi responsabilitate. Mai multe informaţii dedicate părinţilor, sub forma unor ghiduri sau broșuri, sunt disponibile pe site-ul SCJU Sibiu.

A fi părinte înseamnă însă şi o mare responsabilitate. Nu este şi nu a fost niciodată o misiune uşoară. Şi nici nu există o rezolvare miraculoasă a tuturor problemelor şi necunoscutelor care vin împreună cu această misiune, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, preluat de AGERPRES

ati-neonatal-bebe

Pe lângă energia şi timpul pe care trebuie să le acorde copiilor, este nevoie de foarte multă informaţie, de gestionarea emoţiilor şi direcţionarea lor către binele copiilor şi de asigurarea celor mai bune condiţii pentru dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă a acestora.

În acelaşi timp, părinţii trebuie să înţeleagă ceea ce se întâmplă într-o secţie neonatală sau în terapia - intensivă neonatală, să beneficieze de informaţii corecte atât despre îngrijirea copiilor sănătoşi cât şi a celor cu probleme de sănătate, spun reprezentanții SCJU Sibiu.

Ţinând cont de toate aceste aspecte, specialiştii din cadrul Secţiei Clinice Neonatologie I şi Secţia Clinică Prematuri din SCJU Sibiu au elaborat, cu sprijinul partenerilor de la Asociaţia Baby Care, Mâini Unite, Salvaţi Copiii, Unui şi Unu o serie de ghiduri și broşuri dedicate părinţilor, cu scopul de a veni în întâmpinarea şi sprijinul acestora.

Toate aceste informaţii sunt acum disponibile pe site-ul SCJU Sibiu şi pot fi accesate din meniul Informaţii Pacienţi - Informaţii pentru părinţi.

Ce informaţii pot afla părinţii?

La un singur clic distanţă, sunt disponibile informaţii extrem de utile, elaborate de profesionişti în domeniul medical, care vor ghida părinţii în procesul de îngrijire a bebeluşilor, cu scopul creării unui mediu protector şi favorabil. 

informatii pentru parinti
Mai multe detalii aici: https://scjus.ro/informatii-pentru-parinti-2/

 

Pe pagina menţionată sunt disponibile următoarele informaţii care pot fi accesate facil de către cei interesaţi:

- Broşură alăptare;

- Broşură - infecţia cu virusul respirator sinciţial (VRS);

- Imunizările nou-născutului şi sugarului;

- Proceduri uzuale fectuate în secţia neonatologie;

- Prematuritatea şi complicaţiile acesteia;

- Terapia intensivă neonatală şi echipamentele şi aparatele din terapia intensivă neonatală;

- Icterul neonatal;

- Icterul neonatal şi alimentaţia la sân

„Îi invităm atât pe viitorii părinţi cât şi pe cei care au deja bucuria de a se afla deja în acest rol să acceseze site-ul spitalului, unde le-am pregătit o serie de informaţii despre ceea ce facem noi în secţiile de neonatalogie, despre importanţa aparaturii, despre specificul îngrijirilor pentru fiecare nou-născut în parte, despre alimentaţie, despre ce înseamnă un copil sănătos dar şi despre problemele care pot apărea. Prima parte a vieţii este extrem de preţioasă, unică şi starea de bine şi sănătatea copilului depind de foarte mulţi factori pe care atât personalul medical cât şi părinţii trebuie să-i cunoască. Dar cel mai important factor, cel care ne uneşte şi ne face să acţionăm împreună este dragostea. Cu dragoste suntem alături de dumneavoastră şi facem tot ceea ce putem pentru cei mai mici dintre noi. Iar o parte din această activitate este transpusă în informaţiile de pe site. «E nevoie de un sat ca să creşti un copil», spune un proverb african. «Satul» suntem noi toţi, împreună”, a declarat conf. univ. dr. Maria Livia Ognean, medicul şef al Secţiei Clinice Neonatologie I a SCJU Sibiu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe