Newsflash
Știri

SJU Ploiești are cel mai modern bloc operator din țară

de - dec. 13 2022
SJU Ploiești are cel mai modern bloc operator din țară

Şapte săli de operaţie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Dr. Constantin Andreoiu” Ploieşti au fost renovate şi dotate cu echipamente de ultimă generaţie, alte şase fiind în lucru.

SJU Ploieşti are astfel cel mai modern bloc operator din ţară, primele şapte săli de operaţie ultramoderne fiind date în folosinţă, informează Consiliul Județean Prahova, într-un comunicat.

sju_ploiesti
Sursă foto: Facebook Iulian Dumitrescu

 

Unitatea medicală aflată în subordinea CJ Prahova este singurul spital din zonă cu secţii de chirurgie plastică, micro-chirurgie reconstructivă şi tratare a pacienţilor cu arsuri.

Investiţiile în blocul operator de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti vor asigura condiţii superioare de salvare de vieţi, recuperare rapidă, risc redus de infecţii asociate actului medical, performanţă în chirurgie, confort şi siguranţă pentru pacient, mediu de lucru ergonomic pentru echipa ce efectuează intervenţia chirurgicală, se arată în comunicat.

Cele şapte săli de operaţie din Blocul Operator au fost renovate şi dotate cu mese de operaţie electrohidraulice computerizate, instalaţii de tratare antibacteriană şi filtrare a aerului, aparate de anestezie de înaltă performanţă, linii complete de chirurgie laparoscopică şi platforme electrochirurgicale, aparate de determinare rapidă de gaze în sânge şi electroliţi, defibrilatoare, sisteme de răcire şi încălzire a pacienţilor, aspiratoare chirurgicale, precum şi sisteme de intubaţie dificilă videoasistate.

Memorandum România - Spania de cooperare în domeniul asistenței medicale primare

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe