Newsflash
Știri

Sighetu Marmaţiei are un nou cetăţean de onoare

de Demostene ŞOFRON - ian. 13 2023
Sighetu Marmaţiei are un nou cetăţean de onoare

Dr. Gheorghe Ștef, medic primar Medicină internă, se alătură listei de cetăţeni de onoare ai orașului Sighetu Marmaţiei.

Fiu al Maramureșului, dr. Gheorghe Ștef și-a dorit să lucreze într-un oraș la capăt de ţară – Sighetu Marmaţiei, unde a avut și are împliniri profesionale trainice. Recent, primarul Vasile Moldovan i-a conferit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Sighetu Marmaţiei.

Dr. Gheorghe Ștef și primarul orașului Sighetu Marmației, Vasile Moldovan
Dr. Gheorghe Ștef

 

Dr. Gheorghe Ștef este absolventul Institutului de Medicină și Farmacie, actuala UMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, promoţia 1976. Beneficiar al unei burse de studii, situat între primii absolvenţi de Medicină din ţară la momentul respectiv, alege să se reîntoarcă în Maramureș, ca medic de medicină generală în comuna Botiza.

A fost medic rezident în specialitatea Medicină internă la Cluj-Napoca și București, medic specialist și medic primar la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, unde a ocupat și funcţia de director medical (două mandate), dar și pe cea de manager.

În aceeași unitate sanitară a fost și șef de secţie, calitate în care s-a preocupat de buna organizare a serviciilor, de modernizarea și dotarea secţiilor. La retragerea din activitatea spitalicească a lăsat o secţie bine organizată, în care sunt asigurate condiţii decente de spitalizare, tratament și recuperare pentru o cât mai bună calitate a vieţii pacientului.

Între realizările doctorului Ștef stau cei 7 milioane de euro obţinuţi pentru comasarea secţiilor chirurgicale – chirurgie generală, ortopedie, ORL, oftalmologie, radioimagistică, ATI cu bloc operator unic ale Spitalului Municipal. Prof. dr. Aurel Ghilezan l-a introdus în volumul „Oameni de seamă ai Maramureșului”, realizând un portret al unei personalităţi complexe.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe