Newsflash
Internaționale

Sevilla: sistem revoluționar pentru a denumi și clasifica valurile de căldură

de L. Budin - iun. 24 2022
Sevilla: sistem revoluționar pentru a denumi și clasifica valurile de căldură

Proiectul-pilot va utiliza datele meteorologice şi cele legate de sănătatea publică pentru a clasifica valurile de căldură, a anunțat primarul orașului spaniol.

Sevilla a lansat un sistem revoluţionar pentru a denumi şi a clasifica frecventele valuri de căldură ce afectează acest oraş din sudul arid al Spaniei, informează Reuters și Agerpres.

sevilla-caldura

Proiectul va alerta populaţia din Sevilla cu până la cinci zile înainte de apariţia temperaturilor ridicate, a precizat edilul spaniol, într-un comunicat.

Valurile de căldură vor fi clasificate în funcție de trei niveluri de intensitate şi vor fi denumite în ordine alfabetică inversă. Primele cinci se vor numi Zoe, Yago, Xenia, Wenceslao şi Vega.

Suntem primul oraş din lume care face un astfel de pas, iar el ne va ajuta să planificăm şi să luăm măsuri atunci când se produce un astfel de eveniment meteorologic”, a spus primarul Antonio Munoz.

Proiectul a fost dezvoltat în colaborare cu Centrul de Rezilienţă din cadrul Fundaţiei Arsht-Rockefeller (Arsht-Rock), care dezvoltă soluţii pentru diminuarea riscurilor climatice prin intermediul unor parteneriate încheiate cu experţi şi factori de decizie politică.

Oraşul Sevilla, situat în valea fluviului Guadalquivir din Andaluzia, este unul dintre cele mai călduroase locuri din Spania, cu temperaturi care depăşesc adeseori pragul de 40 de grade Celsius în lunile de vară. Mulţi locuitori din zonă se tem că valurile de căldură şi secetele vor deveni tot mai frecvente în perioada următoare.

În săptămânile recente, mai multe incendii de pădure au izbucnit în Spania, care a înregistrat cel mai timpuriu val de căldură din ultimii 40 de ani, când temperaturile au urcat la începutul lunii iunie la peste 43 de grade Celsius în oraşe precum Sevilla şi Cordoba.

Alte oraşe din diverse regiuni ale lumii, precum Melbourne, Atena şi Los Angeles, lucrează la planuri similare, care utilizează datele meteorologice şi cele legate de sănătatea publică pentru a clasifica valurile de căldură.

Virusul poliomielitei, detectat în apele reziduale din Londra

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe