Newsflash
Știri

Sesizare la ANI împotriva lui Rafila: „cifre ciudate” în declaraţia de avere

de L. Budin - aug. 24 2022
Sesizare la ANI împotriva lui Rafila: „cifre ciudate” în declaraţia de avere

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus, miercuri, la Agenţia Naţională de Integritate (ANI), o sesizare împotriva lui Alexandru Rafila, cerând să se verifice averea ministrului Sănătății.

În declaraţia de avere a ministrului ar fi nişte cifre „ciudate”, a spus Emanuel Ungureanu, citat de Agerpres

ani
Sursă foto: Facebook Agenția Națională de Integritate

 

Pentru un bugetar care a lucrat doar la stat atât de mulţi ani nu se justifică sumele care apar în declaraţia de avere şi nu se prezintă acolo în detalii clare pentru public contractele de consultanţă pe care le-a avut domnul Rafila de-a lungul tipului”, a declarat Emanuel Ungureanu.

El a adăugat că este cunoscută colaborarea din ultimii opt ani dintre Alexandru Rafila şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

S-a văzut aici şi prietenia dintre domnul Rafila şi această organizaţie, care s-a lăsat cu un contract de 21 de milioane de euro. ANI trebuie să verifice şi acest contract dintre domnul Rafila şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Eu am depus şi memorandumul dintre Ministerul Sănătăţii, condus de domnul Rafila, şi OMS, adică acel contract de 21 milioane şi ceva”, a spus deputatul.

Ungureanu a subliniat că acel contract ar fi semnat doar de ministru, neexistând semnătura unor compartimente de specialitate din ministerul de resort.

Ar trebui verificate și contractele de consultanţă pe care le-a avut ministrul Sănătății cu diferite instituţii sau cu companii din industria farmaceutică, a mai spus Emanuel Ungureanu.

Trebuie să vedem dacă domnul ministru nu se află cumva în conflict de interese atunci când semnează anumite documente cu scurgere de bani publici către anumite instituţii, cu care el a avut relaţii de colaborare”, a explicat deputatul USR.

Săptămâna trecută, după ce Emanuel Ungureanu a anunţat că va sesiza ANI şi DNA pe motiv că ministrul Rafila se află într-un „grav conflict de interese”, prin semnarea unui contract pentru consultanţă cu OMS, Ministerul Sănătăţii a făcut o informare, arătând că utilizarea asistenţei tehnice furnizate de această organizaţie, de Banca Europeană pentru Investiţii şi Banca Mondială, este recomandată pentru îndeplinirea reformelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Ministrul Rafila face precizări despre activitatea sa la OMS

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe