Newsflash
Știri

Ministrul Rafila, despre rezidențiat: Pragul de promovabilitate va fi ajustat pentru sesiunea din 2023

de Florentina Ionescu - oct. 13 2022
Ministrul Rafila, despre rezidențiat: Pragul de promovabilitate va fi ajustat pentru sesiunea din 2023

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a subliniat că anul acesta se va păstra limita de promovabilitate la 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional în ceea ce privește concursul de rezidențiat.

Recent, Ministerul Sănătății a primit un punct de vedere al FASMR pentru a modifica Metodologia pentru desfăşurarea concursului de admitere în rezidenţiat pe loc și pe post în medicină, medicină dentară și farmacie. 

Rezidenţiat: se menține pragul de promovabilitate de 60% din punctajul național 

alexandru rafila rezidentiat mesaj
Sursa foto: https://www.facebook.com/Rafila.Alex

„Examenul de rezidențiat este unul foarte important atât pentru viitorii medici specialiști, cât și pentru pacienții care au nevoie de servicii medicale. Anul acesta vom păstra limita de promovabilitate la 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional”, a precizat prof. dr. Alexandru Rafila pe o rețea socială.

În mesajul său se arată și că pentru modificările din Metodologia pentru desfăşurarea concursului de admitere în rezidenţiat pe loc și pe post în medicină, medicină dentară și farmacie, Ministerul Sănătății a primit un punct de vedere al Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR).

Acest punct de vedere „se bazează pe o consultare cu studenții în anii terminali și cu absolvenții care vor susține examenul de rezidențiat. 90% dintre studenți nu consideră oportună majorarea pragului de promovabilitate în contextual intervalului scurt de timp rămas până la ediția din acest an a examenului”, a adăugat ministrul.

Totuși, pentru anul 2023 acest prag va fi ajustat.

„Am ținut cont de opinia acestora și anul acesta vom păstra limita de promovabilitate la 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional. Pragul va fi ajustat pentru sesiunea din 2023, cu obiectivul creșterii calității academice a rezidenților și în condiții de timp optime pentru pregătire”, a conchis Alexandru Rafila. 

MS: clarificări despre examenul pentru titlul de medic specialist în Medicină de Urgență 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe