Newsflash
Știri

Ministrul Sănătății a vizitat mai multe spitale din județul Brașov

de Florentina Ionescu - oct. 11 2022
Ministrul Sănătății a vizitat mai multe spitale din județul Brașov

Prof. dr. Alexandru Rafila a vizitat pe 7 octombrie câteva unități medicale din județul Brașov. A fost impresionat de ceea ce a găsit la Spitalul Municipal Săcele și la Spitalul Orășenesc Zărnești.

Despre Spitalul Municipal Săcele și la Spitalul Orășenesc Zărnești, ministrul Sănătății a afirmat că „sunt spitale mici, care asigură acces la servicii medicale de bună calitate oamenilor din zonă”.

Spitalul Municipal Săcele a beneficiat de investiții directe de la Ministerul Sănătății pentru dotarea cu echipamente medicale pentru gastroenterologie și obstetrică-ginecologie. 

rafila vizita spitale judetul brasov1

„Managerii acestor spitale au pus accentul pe dezvoltarea spitalizării medicale de zi și pe serviciile ambulatorii de specialitate. Oamenii au nevoie de investigații, diagnostic și tratament cât mai accesibile, iar serviciile ambulatorii ușor accesibile sunt soluția”, a spus ministrul Alexandru Rafila, potrivit unei postări de pe pagina sa oficială de Facebook.

Totodată, acesta a spus că Spitalul Orășenesc Zărnești este un model de bune practici. Modern, frumos renovat și dotat cu aparatură performantă.

„Apreciez activitatea managerului care a reușit să atragă fonduri europene și să dezvolte spitalul împreună cu primăria. Îi asigur pe toți cei care au grijă de sănătatea comunităților pe care le administrează de tot sprijinul meu”, a subliniat Alexandru Rafila.

Acesta a adăugat că Spitalul Județean din Brașov are o nouă înfățișare și este bine dotat pentru a oferi servicii medicale foarte bune. 

rafila vizita spitale judetul brasov2

„Ministerul Sănătății a sprijinit construirea noii unități de primiri urgențe, aceasta fiind una din cele mai bune din țară. Discuțiile cu directorul medical, dr. Orțan Florin, cu președintele Consiliului Județean Brașov, domnul Adrian Veştea și reprezentanta primăriei Brașov au fost constructive pentru găsirea rapidă a unei soluții de extindere a Spitalului de Neuropsihiatrie care în acest moment este supraaglomerat. Sper ca autoritățile locale din Brașov să aplice cu succes proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii spitalicești finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, a mai declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

În plus, acesta a participat tot vineri, pentru scurt timp, la Conferința de Farmacoeconomie și Management Sanitar care se adresează profesioniștilor care caută soluții de îmbunătățire a performanței sistemului sanitar:

„Le mulțumesc pentru ce fac pentru pacienți și le urez succes în următoarele sesiuni!”

Imagini din timpul vizitelor:

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe