Newsflash
Știri

Ministrul Alexandru Rafila a vizitat Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș

de Florentina Ionescu - dec. 7 2022
Ministrul Alexandru Rafila a vizitat Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș

Prof. dr. Alexandru Rafila a amintit că la Spitalul Clinic Județean Mureș a fost inaugurat centrul de radioterapie.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, s-a aflat recent la Mureș și a vorbit despre „un proiect de succes finalizat de Ministerul Sănătății, care face diferența în rândul pacienților oncologici”. 

rafila vizita mures

La Spitalul Clinic Județean Mureș a fost inaugurat centrul de radioterapie, unde Ministerul Sănătății, prin Banca Mondială, a achiziționat un accelerator liniar de ultimă generație, a subliniat prof. dr. Alexandru Rafila, pe pagina sa oficială.

În acest an, Ministerul Sănătății a reușit dotarea cu echipamente noi de radioterapie a șapte centre (Târgu Mureș, Iași, Galați, Timișoara, Craiova, București, Cluj). 

rafila vizita mures2

„Acest efort vine în întâmpinarea programului de combatere și control a cancerului și aduce România foarte aproape de media europeană cu 3,5 echipamente de radioterapie la 1 milion de locuitori”.

În cadrul vizitei de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș și Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureș, discuțiile s-au axat pentru identificarea celor mai oportune acțiuni în vederea derulării proiectelor din fonduri internaționale care să ducă la îmbunătățirea accesului populației la servicii medicale. 

rafila vizita mures3

„I-am încurajat să aplice pentru proiectele din PNRR și i-am asigurat de toată deschiderea și susținerea mea și a Ministerului Sănătății: extinderea și dotarea ambulatoriului, controlul infecțiilor asociate actului medical, reabilitarea și extinderea secției de neonatologie, o nouă clădire și dotări pentru Institutul de Boli Cardiovasculare”, a scris ministrul Sănătății pe o rețea socială.

Responsabilitate și continuitate în derularea proiectelor

Acesta a amintit că Ministerul Sănătății este un partener de încredere al autorităților locale care doresc să dezvolte sistemul public de sănătate, pentru că toți cetățenii au dreptul la servicii de asistență medicală performante.

„La Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie Târgu Mureș am întâlnit în număr mare profesioniști din Sănătate și din învățământul medical din regiune. Le-am prezentat direcțiile strategice pentru sistemul de sănătate pentru următorii 8 ani. Putem accesa, până în 2030, 7,5 miliarde de euro din PNRR, Programul Operațional Sănătate, Banca Mondială și alte fonduri internaționale pentru reformarea și dezvoltarea sistemului de sănătate din România. Este important să existe responsabilitate și continuitate în derularea acestor proiecte multianuale care trebuie duse la îndeplinirea în interesul populației, indiferent de apartenența politică a miniștrilor Sănătății din următorii ani”, a conchis ministrul Sănătății. 

Postarea inițială: 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe