Newsflash
Știri

Alexandru Rafila, mesaj de mulțumire pentru medici la Gala „Din dragoste pentru copii”

de Florentina Ionescu - dec. 15 2022
Alexandru Rafila, mesaj de mulțumire pentru medici la Gala „Din dragoste pentru copii”

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila a fost prezent la Gala „Din dragoste pentru copii”, ce a avut loc la Ateneul Român.

„Vrem să oferim acestei țări medici și asistenți medicali foarte bine pregătiți!”, a scris ministrul Sănătății aseară pe o rețea socială.

În cadrul Galei „Din dragoste pentru copii” care a avut loc aseară, la Ateneul Român, ministrul Alexandru Rafila a prezentat un model extraordinar: doi profesori care lucrează la Centrele medicale San Donato din Italia și care au operat împreună cu echipele lor, în ultimii 10 ani, 2.000 de copii români în țara noastră și în Italia. 

rafila gala ateneu1

„Este vorba despre domnul prof. dr. Tammam Youssef și domnul prof. dr. Alessandro Frigiola, doi dintre cei mai buni medici de chirurgie cardio-vasculară pediatrică din lume. Drumul unuia dintre ei a început aici, în România, țară în care doctorul Tammam Youssef a venit să studieze Medicina, la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București”, a precizat prof. dr. Alexandru Rafila.

Cei doi doctori, spune el, s-au ocupat de pregătirea a peste 140 de cadre medicale din România care să lucreze în chirurgia cardio-vasculară pediatrică, în baza unui program susținut de Ministerul Sănătății. 

rafila gala ateneu2

Acum 9 ani, a completat Alexandru Rafila, la Spitalul Marie Curie au fost puse bazele unei școli de chirurgie cardio-vasculară care, ulterior, a început să pregătească și specialiști din Timișoara, Iași și Cluj:

„Doresc să le mulțumesc pentru implicare, domnului manager al Spitalului Marie Curie, Daniel Buzatu, directorului medical, dr. Radu Spătaru și șefilor secțiilor de terapie intensivă, dr. Cătălin Cîrstoveanu și dr. Radu Tăbăcaru. Au făcut un lucru formidabil împreună cu echipa! Îmi doresc ca în România să poată fi operați toți copiii cu probleme, iar echipele tinere de medici și asistenți medicali formate în ultimii ani ne dau speranțe că acest lucru se va întâmpla curând”.

rafila gala ateneu3

Gala „Din dragoste pentru copii” a fost rezultatul parteneriatului dintre Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila și Ministerul Sănătății și a adus, sub cupola Ateneului, cadre didactice și medici, asistenți medicali, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți și reprezentanții organizațiilor sindicale care activează în domeniul medical.

„Emoția, responsabilitatea profesională și parteneriatul autentic au fost cu siguranță elementele serii excepționale realizate cu participarea Orchestrei Medicilor Dr. Ermil Nichifor. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la reușita acestui eveniment de excepție care a avut ca temă protejarea sănătății copiilor din România, prin eforturile tuturor profesioniștilor din Sănătate”, a conchis ministrul Rafila.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe