Newsflash
Cultură

Serial tradus în limbajul semnelor, creat pentru persoanele cu deficiențe de auz

de Florentina Ionescu - mar. 3 2022
Serial tradus în limbajul semnelor, creat pentru persoanele cu deficiențe de auz

Persoanele cu deficiențe de auz au acces de acum la "ABC-ul Alergării", un serial video tradus în limbajul semnelor.

Anunțul a fost făcut astăzi, 3 martie, cu ocazia marcării Zilei Mondiale a Auzului. Astfel, persoanele hipoacuzice pasionate de alergare din România pot afla, de acum, informații importante despre acest sport. 

abc-ul alergarii

Inițiativa aceasta vine din partea comunității de alergare 321sport, cea care lansează azi, de Ziua Mondială a Auzului, ABC-ul Alergării. Acesta este un serial video, de la A la Z, care își propune să explice alergarea pe înțelesul tuturor, atât al publicului larg, cât și al celor peste 23.000 de persoane surde din România, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Ziua Mondială a Auzului este marcată la 3 martie

„SĂ SE AUDĂ alergarea!” – acesta este obiectivul celor doi prezentatori ai serialului: Vlad Perianu (alergător hipoacuzic, care traduce fiecare episod în limbajul semnelor) și Radu Restivan (antrenor de atletism și fondator 321sport).

„Trăim într-o societate în care oamenii sunt deseori judecați dacă nu sunt «perfecți». Avem alături de noi alergători care câștigă competiții, dar și care termină pe ultimul loc. Îi apreciem pe toți la fel de mult. ABC-ul Alergării reprezintă ambiția noastră de a face alergarea accesibilă pentru persoanele hipoacuzice și, în același timp, de a crea awareness pe integrarea socială a persoanelor cu deficiențe de auz.”, spune Radu Restivan.

Episoadele vor fi publicate săptămânal pe canalul de Youtube 321sport și pe site-ul ABC-ul Alergării. Ordinea de publicare este ordinea alfabetului.

Pe lângă realizarea serialului video, comunitatea organizează și antrenamente de alergare dedicate hipoacuzicilor în București, coordonate de Vlad Perianu și Radu Restivan.

„Ne dorim să găsim voluntari și din alte orașe, care să poată organiza antrenamente de alergare pentru surzi. Dacă vreți să vă implicați, vă rugăm să ne scrieți la adresa start@321sport.ro.”, mai spune Radu Restivan.

ABC-ul Alergării este cel mai amplu proiect digital dedicat persoanelor surde din România. Mai multe detalii despre acest proiect găsiți pe site-ul oficial. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe