Newsflash
Știri

Săptămâna Apelor: acțiuni de colectare a plasticului din râuri

de L. Budin - mar. 19 2024
Săptămâna Apelor: acțiuni de colectare a plasticului din râuri

Mai multe acțiuni pentru colectarea plasticului din râuri s-au desfășurat în weekend, în cadrul proiectului Cu Apele Curate al Asociației Mai Mult Verde și cu ocazia Săptămânii Apelor.

Mobilizați de Organizația „Salvați Prutul” Iași, membrii Asociației Studenților Biologi din oraș și voluntari au desfășurat o acțiune de igienizare pe malurile râurilor Jijia și Prut, în amonte și aval de confluența lor și în zona Moreni. Dintre cei 71 de saci cu deșeuri colectate, 61 erau cu deșeuri de plastic.

Echipa „Salvați Prutul” va continua activitățile din Săptămâna Apelor (14-22 martie) cu ateliere educaționale despre biodiversitatea râului Prut și importanța protejării habitatului în trei școli riverane, se mai arată pe pagina de Facebook Cu Apele Curate. 

Și plaja Oltului este mai ușoară cu 40 de saci de deșeuri: 30 de tineri și profesori de la Colegiul Național „Unirea” Turnu Măgurele s-au ambiționat să demonstreze că pot face diferența pentru ca firescul unei plaje să fie nisipul fin, nu plasticul sau deșeul de sticlă. 

Acțiunea de igienizare s-a desfășurat în weekendul trecut, împreună cu grupul de inițiativă civică Cu apele curate - Turnu-Măgurele.


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Cu Apele Curate

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe