Newsflash
Știri

Sanitas: moașele vor putea ocupa funcția de director de îngrijiri

de L. Budin - mar. 11 2022
Sanitas: moașele vor putea ocupa funcția de director de îngrijiri

Ministerul Sănătății a semnat actul normativ de completare a Ordinului 284/2007, privind desfășurarea examenelor pentru ocuparea funcțiilor specifice comitetului director din spitalele publice.

În urma negocierilor dintre reprezentanții Federației Sanitas și cei ai Ministerului Sănătății, purtate la data de 16 februarie 2022, s-a obținut pentru o nouă categorie de profesioniști, moașele, dreptul de a participa la concursurile de ocupare a funcției de director de îngrijiri în instituțiile din sistemul sanitar, se arată pe pagina de Facebook a Federației Sanitas.

moase-sugar

Ministrul Sănătății a semnat pe data de 11 martie anul curent actul normativ de completare a Ordinului M.S. nr. 284/2007, privind aprobarea Metodologiei-cadru de organizare și desfășurare a concursurilor/examenelor pentru ocuparea funcțiilor specifice comitetului director din spitalele publice.

Până în prezent, aveau acest drept numai asistenții medicali generaliști principali, absolvenți de învățământ universitar de lungă sau scurtă durată, cu diplomă de licență/absolvire și cu cel puțin doi ani vechime”, se mai precizează în postare.

Cabinetele de medicina familiei, renovate și dotate cu echipamente până în iunie 2023

Pandemia este departe de a se fi terminat, avertizează OMS

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe