Newsflash
ACTUALITATE Știri

SANITAS: Guvernul a acceptat o creștere cu 20% a salariilor din Sănătate

de Magdalena Tănăsescu - ian. 26 2024
SANITAS: Guvernul a acceptat o creștere cu 20% a salariilor din Sănătate

După întâlnirea avută joi cu reprezentanții Guvernului, liderii Federației SANITAS anunță că a fost convenită o creștere cu 20% a fondului de salarii pentru lucrătorii din Sănătate.

„În urma discuțiilor avute joi, 25 ianuarie, la Palatul Victoria, părțile au convenit asupra unei creșteri cu 20% a fondului de salarii, astfel încât toți salariații din Sănătate să beneficieze în anul 2024 de o creștere salarială medie de 20%. Cele 20 de procente acceptate pentru sistemul sanitar se vor acorda în două tranșe în prima jumătate a anului 2024”, se menționează într-o postare pe Facebook.

 

De asemenea, s-a stabilit că se va produce o creștere de 20% a salariilor personalului de specialitate și a celui de îngrijire din Asistența socială. În plus, se va realiza o evaluare a necesarului de personal în sistemul public de sănătate, urmată de ajustarea schemelor de personal și deblocarea posturilor, cu prioritate în instituțiile spitalicești cu adresabilitate foarte mare. 

 

„În cadrul întâlnirii cu reprezentanții Guvernului s-a convenit și asupra demarării negocierii Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului de negociere colectivă Asistență socială. Toate aceste oferte agreate vor fi definitivate în grupuri de lucru care vor avea loc săptămâna viitoare”, se mai spune în postare.

 

Oferta guvernamentală a fost examinată în cadrul unei reuniuni de urgență a Consiliului Național SANITAS, iar membrii Consiliului au apreciat propunerile Guvernului drept un răspuns pozitiv la revendicările federației.

 

„În consecință, s-a convenit să se continue dialogul, pentru a da posibilitatea guvernanților să transpună într-un act reglementativ toate înțelegerile convenite astăzi (25 ianuarie, n.r.). Până la apariția actului normativ, programul protestelor SANITAS rămâne valabil, pentru a ne asigura că punctele negociate vor fi puse în practică în totalitate”, precizează liderii sindicali. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe