Newsflash
Internaționale

S-a stabilit cauza decesului Lisei Marie Presley

de Dr. Mariana MINEA - iul. 21 2023
S-a stabilit cauza decesului Lisei Marie Presley

Medicii legiști au anunţat că Lisa Marie Presley a murit din cauza unor sechele produse de obstrucţia prin aderențe la nivelul intestinului subţire.

        Obstrucția a fost rezultatul unor aderenţe dezvoltate în urma operaţiei de chirurgie bariatrică pe care artista a efectuat-o în urmă cu câţiva ani, pentru scăderea în greutate.

        Formarea de aderenţe reprezintă o complicaţie a chirurgiei abdominale. Ea este caracterizată prin apariţia unor benzi de ţesut cicatricial care unesc în mod nefiziologic organele din abdomen. Din cauza limitării mobilităţii acestora – mai ales a intestinului subţire –, aderenţele pot cauza dureri severe și pot duce la torsiuni și strangulări ale organelor. Potrivit medicului legist, dozele de oxicodonă – opioid – din organismul artistei erau în limite normale. Fiica lui Elvis Presley a murit la 12 ianuarie 2023, la două zile după ce a participat la ceremonia de decernare a Globurilor de Aur.

 


Notă autor:

https://mhm.bz/YnhM1 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe