Newsflash
ACTUALITATE Știri

S-a lansat un e-book gratuit pentru părinți

de Florentina Ionescu - iun. 2 2023
S-a lansat un e-book gratuit pentru părinți

Aplicația Parentool a lansat e-book-ul gratuit „Cum ai devenit părintele de astăzi?”.

Parentool este o aplicație de parenting din România și a lansat pe 1 iunie un e-book gratuit dedicat părinților.  „Cum ai devenit părintele de astăzi?” este un instrument complex și practic pentru părinții care își doresc să înțeleagă mai bine care sunt mecanismele și elementele care compun stilul lor de părinte, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

După mai bine de 10.000 de interacțiuni între părinții utilizatori Parentool și specialiști, echipa a observat o temă recurentă: cât de importante sunt elementele care te fac părintele care ești astăzi? Astfel, s-a născut primul e-book creat de specialiștii Parentool și oferit gratuit comunității de părinți din România și diaspora. 

Prin intermediul acestui e-book, părinții vor descoperi că povestea lor a început cu mult înainte de a avea un copil. Acest ebook își propune să-i ajute să găsească piesele lipsă din acest puzzle, precum și acele răspunsuri pe care le căutau sau să răspundă la întrebări esențiale. 

Astfel, e-book-ul este structurat în trei părți, fiind gândit pentru a sprijini părinții să își înțeleagă mai bine călătoria ca părinte. Capitolele explorează următoarele întrebări: Ce fel de părinte sunt?, Cum am ajuns părintele de astăzi? și Cum să devii părintele copilului tău? 

Parte teoretică 

Fiecare capitol are o parte teoretică ușor de parcurs, cu informații relevante pentru temele dezbătute, însă și exerciții practice pentru autocunoaștere și reflectare. De asemenea, e-book-ul conține și o listă de resurse alese cu grijă de echipa de autori. 

Pentru realizarea acestui e-book, echipa Parentool s-a bucurat de sprijinul unor specialiști în domeniul sănătății mintale: psihologii Rodica Afrăsinei, Alina Boca, Andrada Lupșe și Petruța Roșu, precum și medicul neurolog pediatru Maria Lupu. 

e-book-ul „Cum ai devenit părintele de astăzi?” poate fi descărcat gratuit accesând acest link.

„Ne-am dorit să îți aducem aproape informațiile din acest e-book cu speranța că vei reuși să găsești piesele lipsă din puzzle-ul poveștii tale. Să găsești acele răspunsuri pe care le căutai de multă vreme sau întrebări pe care nu știai că e important să ți le pui. Să îți îndrepți, preț de câteva zeci de minute, atenția spre tine și copilul din tine, căci de acolo pornește și relația cu copilul din fața ta”, a declarat Petruța Țuligă, fondator și CEO Parentool. 

Un rol pentru care nu ne pregătește nimeni

Înainte de a ne concentra atenția pe copiii noștri, spun inițiatorii acestui instrument, este esențial să ne concentrăm atenția pe noi înșine. Pe noi în rolurile pe care le-am parcurs de-a lungul vieții: copil, adolescent, tânăr adult, copil al părinților mei, adult copil al părinților mei, partener sau parteneră în diverse cupluri pe care le-am format. Toate aceste instanțe ne formează și formează bagajul cu care noi intrăm într-unul dintre cele mai importante roluri ale vieții noastre: acela de părinte. Rol pentru care nu ne pregătește nimeni și context pentru care nu avem nici interpret, nici ghid. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe