Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova își extinde misiunea educațională printr-un parteneriat strategic cu Ministerul Apărării Naționale (MApN).
Astfel, începând cu anul universitar 2025-2026, UMF Craiova va pregăti ofițeri medici și subofițeri sanitari în cadrul programelor de licență Medicină și Asistență Medicală Generală, potrivit unui comunicat de presă transmis redacției.
Candidații care doresc să urmeze o carieră în medicina militară trebuie să parcurgă mai întâi procesul de recrutare și selecție organizat de MApN, cu înscrierea dosarului până la 30 mai 2025. Ulterior, aceștia vor susține testul grilă de admitere la UMF Craiova la aceeași dată și în aceleași condiții ca și ceilalți candidați: 13 iulie 2025 pentru Facultatea de Medicină și 16 iulie 2025 pentru Facultatea de Asistență Medicală.
Studenții admiși pe locurile alocate MApN vor beneficia de o formare integrată: pregătire medicală alături de colegii civili, în cadrul UMF Craiova și pregătire medico-militară, organizată de Institutul Medico-Militar din subordinea MApN.
Pe lângă formarea academică de excelență, studenții înmatriculați pe locurile MApN vor beneficia de avantaje importante. Astfel, în primii ani, primesc indemnizație de hrană și echipament, iar ulterior, li se acordă grad militar, soldă lunară și normă de hrană. Pe tot parcursul studiilor, beneficiază de cazare gratuită în Campusul UMF Craiova și de acces la mobilități internaționale Erasmus, în aceleași condiții ca studenții civili.
Învățământul militar implică respectarea reglementărilor specifice stabilite de MApN. Dosarele candidaților vor fi verificate de Institutul Medico-Militar, iar rezultatele finale vor fi publicate de ambele instituții. Candidații care nu vor fi admiși pe locurile MApN vor intra automat în ierarhia generală de admitere pentru programele civile.
Informații complete despre procedura de înscriere, conținutul programelor și reglementările specifice sunt disponibile pe platforma oficială a Institutului Medico-Militar: www.recrutaremapn.ro.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe