Newsflash
Știri

RMN destinat cu prioritate investigaţiilor copiilor, la Spitalul Victor Babeş Timişoara

de Dorina Novac - aug. 21 2020
RMN destinat cu prioritate investigaţiilor copiilor, la Spitalul Victor Babeş Timişoara

Reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara au finalizat amenajarea centrului de imagistică în care este amplasat noul RMN, destinat prioritar investigaţiilor copiilor internaţi.

Potrivit directorului medical al spitalului, dr. Diana Manolescu, a fost amenajată zona în care se găsește aparatul de rezonanța magnetică nucleară.

spitalul Victor Babes Timisoara
Sursă imagine: Spitalul Victor Babeș Timișoara/ Facebook

„Am încercat să dăm un alt aer, mai prietenos unei încăperi reci, goale, care inspiră teamă. (...) În cazul micuţilor care au boli infecţioase şi sunt internaţi la noi şi dezvoltă afecţiuni neurologice, de exemplu meningite, se foloseşte RMN, pentru că este cel mai performant aparat pentru diagnosticarea de înaltă calitate”, a declarat dr. Diana Manolescu.

Aceasta a subliniat că până acum pacienții, care aveau nevoie de RMN, erau nevoiți să-şi facă această investigaţie în alte unităţi medicale.

spitalul victor babes timisoara 2

Deocamdată, investigaţiile RMN ale spitalului nu sunt cuprinse în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, fiind o investiţie relativ nouă, iar pacienţii trebuie să suporte costul intervenţiei, scrie Agerpres.

aparat RMN copii

Aparatul RMN a fost achiziţionat la preţul de 1,5 milioane de euro, fiind plătit de Primăria Timişoara şi de Ministerul Sănătăţii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe