Newsflash
Internaționale

Rezultatele a 1,4 milioane de teste COVID, sustrase de hackeri

de Dorina Novac - sept. 16 2021
Rezultatele a 1,4 milioane de teste COVID, sustrase de hackeri

Datele a aproximativ 1,4 milioane de persoane care au făcut teste pentru COVID-19 în Franța, în 2020, au fost furate într-un atac informatic efectuat în timpul verii și confirmat pe 12 septembrie.

Sistemul spitalelor universitare pariziene AP-HP a anunţat, miercuri, că a depus o plângere la procuratura din Paris, în urma furtului, scrie LCI.

teste covid

Hackerii nu au vizat fișierul național de testare, ci un „serviciu sigur de partajare a fișierelor”, utilizat în septembrie 2020 pentru a transmite casei de asigurări de sănătate și agențiilor autorităților regionale de sănătate (ARS) informații utile pentru „urmărirea contacților”.

Potrivit AP-HP, informațiile sustrase includ nume, numere de asigurări de sănătate, rezultatul testelor anti-COVID, precum și informații despre personalul medical implicat în activitatea de testare.

Faptele au fost raportate și Comisiei Naționale pentru Informatică și Libertăți (CNIL) din Franța și Agenției Naționale pentru Securitatea Sistemelor de Informații (ANSSI).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe