Newsflash
Știri

Regulament nou pentru ocuparea posturilor vacante la SCJU Arad

de Florentina Ionescu - iul. 19 2022
Regulament nou pentru ocuparea posturilor vacante la SCJU Arad

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad au anunțat că s-a modificat regulamentul de desfășurare a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante.

Există câteva noutăți în privința acestui regulament, se arată pe pagina oficială a SCJU Arad. 

Regulamentul privind desfășurarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante de asistenți medicali, infirmieri și brancardieri a fost modificat. 

scju arad regulament ocupare posturi

Printre noutăți se regăsesc: susținerea a patru probe obligatorii, selecția dosarelor, proba scrisă, proba practică respectiv interviul, desfășurarea probelor practice în spații special amenajate pentru testare, înregistrarea audio-video a probelor practice.

„În urma consultărilor cu directorul de îngrijiri, în a cărui subordine se regăsesc asistenții medicali, infirmierii și brancardierii  am decis să aducem unele modificări regulamentului de concurs pentru ocuparea acestor categorii de posturi. Ne-am dorit aceste modificări tocmai pentru a lărgi aria criteriilor de selecție. Probele practice devin obligatorii pentru toate cele trei categorii de personal și vor fi susținute într-o încăpere special amenajată, dotată cu aparatură audio-video.

Pe parcursul probelor practice, candidații pentru posturile de asistenți medicali vor arăta comisiei cum se efectuează procedurile specifice fișei postului, precum: administrarea medicamentelor, sondaje, puncții, recoltare probe biologice, comunicarea asistent medical-pacient-aparținător...

Candidații pentru posturile de infirmieri vor trebui să își demonstreze abilitățile referitoare la: comunicarea cu pacientul, schimbarea lenjeriei de pat/corp a pacientului, alimentarea pacientului, schimbarea poziției pacientului, curățenia și dezinfecția suprafețelor...

Candidații pentru posturile de brancardieri vor fi testați cu privire la: curățarea și dezinfecția mijloacelor de transport al pacienților, comunicarea cu pacienții/aparținătorii, schimbarea poziției pacienților, transferul pacientului de pe pat pe targă respectiv cărucior precum și mânuirea acestuia în timpul transportului...

Înregistrarea acestor probe practice o considerăm oportună pentru creșterea gradului de transparență în organizarea și desfășurarea acestor concursuri”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager SCJU Arad.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe