Newsflash
ACTUALITATE

Reflecţie asupra importanţei educaţiei și acţiunii în afecţiunile tiroidiene

de Conf. dr. Diana Loreta PĂUN - mai 17 2024
Reflecţie asupra importanţei educaţiei și acţiunii în afecţiunile tiroidiene

Data de 25 mai 2024 reprezintă un moment important în calendarul evenimentelor medicale, marcând Ziua Mondială a Glandei Tiroide.

Această zi oferă o ocazie unică pentru comunitatea medicală și publicul larg să intensifice eforturile de conștientizare și educaţie privind bolile tiroidiene.

Ziua Mondială a Glandei Tiroide nu este doar un prilej de a discuta despre bolile tiroidiene, ci și de a recunoaște și aprecia munca asociaţiilor de pacienţi. Aceste organizaţii sunt esenţiale în oferirea suportului și educaţiei pentru pacienţi, facilitând adesea legătura vitală între comunitatea medicală și pacienţi.

În acest context, Ziua Mondială a Glandei Tiroide devine un apel la acţiune pentru toţi cei implicaţi în sănătatea publică și medicină. Este crucial ca fiecare dintre noi să contribuim activ la prevenirea și gestionarea bolilor tiroidiene, asigurând astfel o viaţă mai bună și mai sănătoasă pentru cei afectaţi.

Rolul presei și al jurnaliștilor în acest efort este decisiv. Prin diseminarea informaţiilor și modelarea percepţiilor publice, media ajută la demistificarea tabuurilor asociate cu bolile tiroidiene și încurajează populaţia să solicite asistenţă medicală calificată.

Încurajez astfel extinderea eforturilor pentru a sublinia importanţa diagnosticării precoce și a managementului eficient al afecţiunilor tiroidiene. Evenimente precum cel organizat de Asociaţia Pacienţilor cu Boli Endocrine ENDO Pacienţi, sub sloganul „Mergi la doctor! Tiroida ta are nevoie de tine!” (22 mai) reprezintă un model de bune practici a cărui multiplicare poate susţine eforturile de conștientizare pe scară largă.

Este vital să înţelegem că fiecare pas în educarea și sprijinirea pacienţilor cu afecţiuni tiroidiene sau alte boli este unul către un viitor mai bun.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe