Newsflash
Știri

Recomandările ministrului Sănătății, după încetarea stării de alertă

de L. Budin - mar. 9 2022
Recomandările ministrului Sănătății, după încetarea stării de alertă

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut câteva recomandări, pentru limitarea infectărilor cu SARS-CoV-2 după ridicarea restricţiilor.

Printre recomandări se numără purtarea măştii de protecţie în spaţiile deschise aglomerate şi în mijloacele de transport în comun, dar şi în spaţiile închise, inclusiv în unităţile sanitare şi în şcoli.

dezinfectare-maini

Alexandru Rafila a transmis următoarele îndemnuri:

  • purtarea măştii de protecţie în spaţiile deschise aglomerate - în pieţe sau în spaţii din acestea extrem de aglomerate, în mijloacele de transport în comun, în spaţiile închise, inclusiv în unităţile sanitare și în instituțiile de învățământ;
  • evitarea spaţiilor aglomerate, fie că ele sunt închise sau deschise;
  • spălatul mâinilor, utilizarea unui antiseptic;
  • curățarea și dezinfectarea perioadică a mijloacelor de transport în comun şi a unităţilor de interes public;
  • în cazul persoanelor la care apar simptome de îmbolnăvire - testarea, prezentarea la medicul de familie şi, în cazul unui test pozitiv, prezentarea la un centru de evaluare sau chiar la unitatea de primiri urgenţe, în cazul unei simptomatologii accentuate, pentru a primi tratament specific antiviral.

Aceste măsuri pe care vi le recomandăm fac parte din acest pachet, dacă vreţi, de responsabilitate individuală, dar cu efect asupra societăţii, cu efect asupra siguranţei comunităţilor în care noi ne desfăşurăm activitatea, încât să putem să continuăm acest trend descendent, iar numărul de cazuri la terapie intensivă şi numărul de decese să continue, de asemenea, trendul descrescător”, a subliniat ministrul. 

Formularul de Localizare a Pasagerului, în vigoare până la abrogarea legislaţiei

CNSU abrogă carantinarea persoanelor care sosesc în România

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe