Newsflash
Știri

Rata de vaccinare anti-COVID în București a ajuns la 23%

de Dorina Novac - apr. 21 2021
Rata de vaccinare anti-COVID în București a ajuns la 23%

Valeriu Gheorghiță a precizat, într-o conferință de presă, că ponderea persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 în Bucureşti este de 23%.

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a mai spus că ritmul de vaccinare anti-COVID este în creștere.

rata de vaccinare

„Pot să vă spun că vorbim chiar de 23% în municipiul București - este o evaluare pe care am făcut-o chiar în cursul zilei de astăzi. Ritmul de vaccinare observăm că este în creștere, ne dorim ca un număr cât mai mare de persoane să fie vaccinate și astfel să avem deja județe în care să putem atinge mai repede pragul de imunizare colectivă. Astfel de demersuri particulare de vaccinare, cum se întâmplă la Timiș, să poată să fie menținute și în alte județe, acolo unde există posibilitatea aceasta de organizare, unde avem resursă umană suficientă și disponibilă, tocmai pentru a facilita cât mai rapid accesul la vaccinare”, a menționat medicul militar.

Acesta a mai subliniat că imunitatea obținută prin boala naturală nu este o soluție pe termen lung.

„Sigur că este importantă pentru protecția persoanei, imediat după ce a trecut prin această infecție, însă recomandăm vaccinarea tuturor celor care nu au alte contraindicații”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe